Inselatorii pe Twitter prin linkuri de phishing

In ultimul timp s-au inmultit inselatoriile pe Twitter prin intermediul mesajelor directe. Mesajele directe arata cam asa: “Exista niste zvonuri pe internet referitoare la tine, iata si linkul, poate vrei sa citesti.”

Evident ca exista variatiuni pe aceasta tema si mesajul ar putea sa arate diferit insa efectul e acelasi: toti followerii dvs vor primi acelasi mesaj de phishing iar contul dvs de twitter va fi compromis.

Exista si alte tipuri de astfel de incercari insa pentru a preveni compromiterea contului dvs de twitter trebuie sa fiti vigilenti: schimbati parola destul de des, nu dati click pe linkuri suspicioase, stergeti mesajele ciudate.

In cazul in care contul este deja compromis puteti incerca sa schimbati parola acestuia precum si pe cele ale altor conturi unde folositi aceeasi parola pentru a diminua pagubele. Verificati daca ati dat acces la contul de twitter altor aplicatii si revocati accesul imediat.

Twitter are si un set de instructiuni despre ce sa faceti atunci cand contul va este compromis: https://support.twitter.com/groups/33-report-a-violation/topics/122-reporting-violations/articles/31796-my-account-has-been-compromised