Jailbreak iminent pentru iOS 6.x si iphone 5 – Update #4

Jailbreak-ul pentru iOS 6.x este asteptat de luni bune, mai ales de catre posesorii de iPhone 5. Acest jailbreak este unul dintre cele mai asteptate pentru ca, spre deosebire de precedentele, vine dupa multe luni de asteptare, timp in care nu se stia daca va fi lansat vreodata sau nu.

Vorbim aici despre Jailbreak untethered (adica versiunea care permite iDevice-ului sa restarteze fara a fi conectat la un calculator). Versiunea tethere (versiune care presupune ca atunci cand iDevice-ul este repornit, spre exemplu daca este descarcat si se opreste, trebuie conectat la calculator pentru a porni corect) exista deja pentru telefoanele iPhone versiuni mai mici de 4S.

Echipa care se straduieste sa scoata pe piata acest jailbreak s-a autointitulat “Evad3rs” si este compusa din veterani ai jailbreak-ului:  MuscleNerd si planetbeing din echipa initiala iPhone Dev Teampimskeks de la  Chronic Dev Team, si pod2g (pe numele sau adevarat Cyril Cattiaux – un francez care in trecut a descoperit multe exploituri ce au permis realizarea de jailbreak pentru iOS).

In acest moment se stie deja ca noul jailbreak va functiona si pentru ultima versiune de iOS, iOS 6.1 si pentru toate iDevice-urile in afara de AppleTV3: iPhone 5, iPhone 4S, iPhone 4, iPhone 3GS, iPad 4, iPad 3, iPad 2, iPad mini, iPod touch 4, iPod touch 5 si Apple TV 2.

Noul Jailbreak are si un site propriu, evasiOn.com unde putem gasi chiar si un progress bar pentru finalizarea si lansarea jailbreakului, progress bar care a ajuns acum la 96%, cu statusul: “Final testing and preparation. Come back soon! Next step: Release!”

S-a constatat ca progress bar-ul de pe siteul evasiOn.com inainteaza cu aproximativ 0,01% la fiecare minut, asta insemnand dupa calculele noastre ca va ajunge la 100% in jurul orelor 19, astazi 4 Februarie 2013.

Pe site sunt postate si instructiuni minime pentru a realiza Jailbreak-ul:
– timp necesar: 5 minute Requirements
– un computer cu sistem de operare Windows XP sau mai nou, Mac OS X (minim 10.5) sau Linux (x86 / x86_64)
– un iPhone, iPad sau iPod ce ruleaza iOS 6.0 pana la 6.1
– cablul USB cu care sa conectati iDevice-ul la computer

Vom actualiza acest articol imediat ce vor aparea noutati referitoare la Jailbreak.

Intre timp, pregatiti-va iPhone-urile, iPod-urile sau iPad-urile pentru Jailbreak.

Update #1: fix la orele 19 (ora Romaniei) este disponibil Jailbreak-ul, doar ca serverele evident ca nu fac fata la zecile de milioane de conexiuni pentru download. Serverele Google, caci acolo este gazduit Jailbreak-ul, intorc eroarea: “View limit temporarily exceeded, please try again shortly”. Error 403″

Update #2: Am reusit descarcarea de pe un mirror oficial, la ora 19:10 – cel de pe Mega. Kim Dotcom se pare ca a investit cu folos. Celelalte 2 mirror-uri (RapidShare si box.net) nu functionau.

Update #3: Am aplicat Jailbreak-ul si totul pare OK, Cydia este prezenta si functionala. Spor la treaba. Daca apreciati munca celor de la “Evad3rs” puteti sa donati, au un link catre paypal pe pagina proiectului

Update #4: majoritatea surselor din Cydia sunt aproape inaccesibile, probabil ca din cauza volumului masiv de accesari. Patience !

evasi0n

evasi0n.com

1 Comment Jailbreak iminent pentru iOS 6.x si iphone 5 – Update #4

Comments are closed.