Joomla a implinit 10 ani de existenta

joomla-10th-birthdayAproximativ 200 de evenimente au avut loc in intreaga lume, cu ocazia implinirii a 10 ani de existenta a renumitului sistem de management al continutului open source, Joomla, pe 17 august 2015. Brian Teemanco, co-fondator Joomla, a creat un website in care a prezentat realizarile comunitatii Joomla si a membrilor sai din 2005 pana in prezent.

pE 17.08.2005 un grup de “17 young “fools” – adica 17 nebuni – asa cum ii numeste siteul Joomla, au facut un pas mare si indraznet.  Ca parte a celebrarii, Brian Teeman a creat un site special pentru aniversare: http://joom.la/10 .

In ultimii 10 ani, comunitatea Joomla a crescut foarte mult, in prezent fiind formata din peste 200.000 de membri si colaboratori. In conformitate cu Wikipedia, Joomla a fost descarcat de peste 500.000 de ori din februarie 2014 pana in prezent si este CMS-ul care sta la baza intranet-ului Citibank si al altor site-uri majore, printre care si cel al Universitatii Harvard.

Jean-Marie Simonet, co-fondator Joomla, a declarat ca “zi de zi colaboram cu multi membri ai comunitatii pentru a face Joomla mai bun si mai sigur, si pentru ca dorim sa impartasim aceeasi viziune comuna a unei lumi mai bune. Au fost zece ani de viata fara frontiere. Zece ani de distractie.”

Festivitatile au avut loc pe toate continentele, numarul acestora variind de la sase in Orientul Mijlociu pana la 88 in Europa.

In perioada 6-8 noiembrie va avea loc Conferinta Mondiala Joomla 2015, in Bangalore, India.

Sursa

Sursa foto