Compania de securitate Kaspersky Lab a declarat recent ca Ubisoft, dezvoltatorul jocului video “Watch Dogs”, a apelat la expertii sai in scopul de a se asigurara ca scenariile din joc sunt corecte din punct de vedere tehnic si pentru a face jocul mai autentic.
Actiunea jocului Watch Dogs are loc in viitorul apropiat, intr-un oras modelat dupa Chicago, care este supravegheat de computere care pot fi manipulate. Jocul se bazeaza pe capacitatile uimitoare de hacking ale personajului principal, Aiden Pearce, care este capabil sa sparga orice dispozitiv, cu ajutorul smartphone-ului sau.
Dar pentru ca ideea jocului sa fie cat mai credibila si pentru a aduce un aer de realism la partea de hacking a jocului, Ubisoft a dedicat mult timp consultarii cu expertii Kaspersky Lab, una dintre cele mai mari companii de securitate din lume.
Kaspersky a spus ca expertii sai au oferit consultatii si recomandari tehnice asupra a ceea ce ei considera ca fiind corect, si ceea ce ar putea fi optimizat, editat sau modificat pentru a face gameplay-ul si dezvoltarea actiunii cat mai plauzibile din punct de vedere tehnic.
Echipa de dezvoltare Watch Dogs a apelat la cei de la Kaspersky Lab la inceputul anului 2013, la scurt timp dupa ce compania de securitate a publicat un raport despre Octombrie Rosu, o campanie de spionaj cibernetic sofisticat care a vizat grupuri politice si de afaceri din intreaga lume, timp de mai bine de cinci ani.
La acea data, povestea jocului Watch Dogs era deja pusa la punct, dezvoltatorii dorind doar sa o mai retuseze pentru a-i adauga un plus de realism.
“Multe dintre hacking-urile din joc vizeaza compromiterea sistemelor automate de control, o tendinta care in lumea reala a inceput in urma cu mai multi ani, odata cu aparitia viermelui Stuxnet. Acesta a fost un exemplu clar care a aratat ca un program software poate compromite echipamente fizice, iar acelasi lucru il vom putea face si in Watch Dogs”, au spus cei de la Kaspersky.