Linux hosting vs Windows hosting

Cei mai multi furnizori de web hosting ofera doua tipuri de hosting: Linux hosting si Windows hosting. In general, Linux hosting se refera la shared hosting, cel mai popular serviciu de hosting din aceasta industrie. De fapt, cele mai multe site-uri sunt gazduite pe Linux hosting datorita pretului sau accesibil si a flexibilitatii. Linux hosting este compatibil cu PHP si MySQL, care suporta scripturi cum ar fi WordPress, Zen Cart si phpBB. Pe de alta parte, Windows hosting utilizeaza Windows ca sistem de operare a unui server dedicat de hosting si ofera tehnologii specifice, cum ar fi ASP, .NET, Microsoft Access si Microsoft SQL Server.

Probail va intrebati: in cazul in care PC-ul meu ruleaza Windows, trebuie de asemenea sa utilizez Windows hosting? Raspunsul este nu. Tipul de hosting pe care vi-l alegeti nu are nimic de-a face cu sistemul de operare ce ruleaza pe PC-ul dvs.

In general vorbind, Linux hosting (sau shared hosting), este mult mai ieftin decat Windows hosting deoarece Linux este un sistem open source, iar furnizorii de web hosting nu trebuie sa plateasca taxe de licenta pentru utilizarea Linux ca sistem de operare al serverelor de hosting. Prin urmare, acestia sunt in masura sa ofere preturi mai mici pentru acest tip de serviciu de hosting.

Aceste doua tipuri distincte de hosting ofera acelasi nivel de performanta, cu deosebirea ca Linuxul este mai securizat de obicei decat Windowsul. Deci, cel pe care il alegeti depinde in mare masura de ce fel de tehnologii are nevoie site-ul dvs. De exemplu, daca doriti sa va creati un blog WordPress sau un forum online cu ajutorul phpBB, atunci Linux hosting ar fi alegerea ideala. Cu toate acestea, in cazul in care site-ul dvs. necesita tehnologii specifice, cum ar fi Microsoft SQL Server, atunci va trebui sa optati pentru Windows hosting.