Motivul separarii HP: sa desparta profitabilul de neprofitabil

3dp_hp3dprinter_splitLa 1 noiembrie 2015, vechea companie HP se impartea in doua: HP Inc. si Hewlett-Packard Enterprise (HPE). Prima filiala continua sa vanda imprimante si PC-uri, in timp ce HPE, care este acum un business separat, vinde produsele si serviciile HP pentru datacentere.

Inainte de aceasta separare, fostul Hewlett-Packard Co. inregistra o scadere de 9% a vanzarilor in ultimul trimestru, ceea ce inseamna ca mutarea poate fi de bun augur pentru companie. Vechiul HP a rezistat cu greu in ultimii ani de zile, pe masura ce industria PC-urilor a luat-o pe o panta descendenta, iar piata de servere high-end nu mai este atat de profitabila de cand clientii prefera serviciile de cloud, un domeniu tn care HP abia poate concura in mod direct.

“In aceste circumstante dificile, am luat masuri drastice pentru a proteja afacerea noastra de baza care genereaza cea mai mare parte a profiturilor” a declarat Dion Weisler, presedinte si CEO al noii HP Inc.

Partea enterprise a companiei – Hewlett-Packard Enterprise – s-a descurcat mai bine, vanzarile crescand cu 2%, datorita serverelor x86 si produselor de retelistica.

Sursa

Sursa foto