Mozilla dezactiveaza SSL 3.0 din Firefox 34

mozilla-firefox-34-270x180De ziua natioala a Romaniei, Mozilla a lansat Firefox 34, si asa cum a promis inca din luna octombrie, compania dezactivat suportul pentru Secure Sockets Layer (SSL) 3.0, pentru a-si proteja utilizatorii impotriva atacurilor Padding Oracle On Downgraded Legacy Encryption (POODLE).

“SSL 3.0 nu mai este sigur. Browserele si website-urile trebuie sa opreasca utilizarea SSL 3.0 si sa foloseasca protocoale de securitate mai moderne, cat mai curand posibil, in scopul de a evita compromiterea informatiilor private ale utilizatorilor”, a declarat Mozilla in octombrie.

De asemenea, si Google intentioneaza sa dezactiveze SSL 3.0 din Google Chrome 40, care va fi lansat in curand.

Odata cu lansarea Firefox 34, Mozilla a eliminat un total de opt vulnerabilitati, dintre care trei au fost evaluate ca fiind “critice”, ceea ce indica faptul ca un atacator le-ar putea exploata pentru a executa cod arbitrar, fara interventia utilizatorului.

In plus fata de remedierile legate de securitate, Firefox 34 aduce si cateva schimbari notabile in termeni de functionalitate. Mozilla a implementat in Firefox 34 clientul de chat Hello, care permite utilizatorilor sa efectueze apeluri de voce si video fara a fi nevoie sa instaleze aplicatii sau plugin-uri terte.

De asemenea, compania a renuntat la Google ca motor de cautare default. Astfel, Google a fost inlocuit cu Yahoo, in timp ce in Belarus, Kazahstan si Rusia noul motor de cautare implicit este Yandex.