Mozilla Firefox 29 are un nou look

Mozilla a lansat cea mai recenta versiune a browserului Firefox, ce pune accent pe personalizare, sincronizare intre dispozitive si ofera o noua interfata de utilizare numita Australis.

Jonathan Nightingale, vicepresedinte al diviziei Firefox de la Mozilla, a declarat despre Firefox 29 ca este “cel mai mare update din ultimii ani”.

Design-ul este foarte aproapiat de cel al lui Chrome; reproiectarea tab-urilor din browser a fost facuta astfel incat cele care nu sunt folosite se estompeaza in fundal, devenind mai putin vizibile (ceea ce poate fi considerat si un dezavantaj). De asemenea, a fost introdus un nou meniu in coltul din dreapta sus care inglobeaza toate functionalitatile de baza, cum ar fi deschiderea unei noi fereastre, imprimare, istoric, cautare, etc. Butonul de meniu pare copiat 100% de la Chrome, ca sa nu spunem “furat”. Meniul include si un buton de “Customize” care permite utilizatorilor sa adauge sau sa mute orice caracteristica sau add-on, in timp ce bookmark-urile pot fi create cu un singur click. In continuare, caseta de cautare ramane separata de bara de adrese. Firefox 29 nu arata rau insa din punctul de vedere al unui utilizator in egala masura de Opera, Chrome si Firefox, la prima vedere pare ca Firefox a inglobat aspecte din primele 2 mentionate, nu in sensul rau insa. Poate ca este ceea ce ii lipsea.

Serviciul Firefox Sync permite utilizatorului sa pastreze aceleasi setari ale browserului pe dispozitive diferite, pastrand istoricul de navigare, parolele salvate, bookmark-urile si tab-urile deschise pe mai multe PC-uri si dispozitive mobile Android.

In ultima vreme, Mozilla Firefox si Google Chrome au devenit alternative pentru browserul Internet Explorer din Windows XP, mai ales datorita faptului ca acesta nu mai primeste update-uri de securitate de la Microsoft. Prin urmare, rugam clientii de hosting care inca mai folosesc sistemul de operare Windows XP sa renunte macar la utilizarea browserului IE si sa opteze pentru una din cele doua variante alternative.