Mozilla pe piata de hosting ?

Mozilla a lansat luni un nou instrument ce permite oricui sa creeze si sa gazduiasca pagini web si alte proiecte in cadrul browserului, potrivit unui post de pe blogul Mozilla. Este posibil ca astfel, compania  sa-si extinda activitatea incet-incet si pe piata de hosting.

Thimble este cea mai recenta aplicatie de design web de la Mozilla, un set de instrumente conceput pentru a ajuta “milioane de oameni sa treaca de la utilizarea internetului la crearea internetului.” Alte aplicatii includ X-Ray Goggles, o modalitate de a inspecta si modifica codul de pe orice site, si Popcorn, o modalitate de a crea pagini interactive care completeaza fisierele video si audio cu continut bogat de pe web.

Cu un accent distinct pus pe partea educativa, instrumentele au o interfata destul de simpla chiar si pentru utilizatorul cu cunostinte de baza despre construirea de website-uri si editare fisiere video. Thimble este un editor vizual care permite utilizatorilor sa scrie si sa editeze cod HTML si CSS direct în browser, sa previzualizeze si sa modifice continut, sa publice si sa gazduiasca un website în cateva minute. Thimble ofera chiar si sabloane pentru începatorii in ale HTML-ului si programarii web.

Chiar daca instrumentele de construire website-uri exista de o lunga perioada de timp, furnizorii de hosting au trebuit sa-si ajusteze caracteristicile instrumentelor de construire website-uri, pentru a le adapta la o baza de clienti din ce în ce mai sociala si mai mobila. In majoritatea cazurilor, companiile de hosting au optat pentru utilizarea unei solutii terte pentru a se asigura ca cele mai recente nevoi ale clientului sunt satisfacute cu instrumente actualizate si dezvoltate corect. Instrumente cum ar fi Thimble fac parte dintr-o miscare la scara larga ce vizeaza simplificarea codificarii, asfel incat aceasta sa poata fi accesibila oricarui utilizator de pe internet.

Momentan, nu se stie cu siguranta daca Mozilla in sine furnizeaza si hosting-ul, sau daca acesta a încheiat un parteneriat cu o companie terta, pentru a putea oferi acest serviciu.