Nginx va fi inclus in urmatoarea versiune Ubuntu

Serverul web Nginx, unul dintre cele mai populare servere web, dupa Microsoft IIS si Apache, va fi inclus in urmatoarea versiune de Ubuntu, ce va oferi sprijin in egala masura atat lui Nginx, cat si lui Apache.

In urma unei cereri depuse de Nginx, Ubuntu va lua in considerare includerea acestuia in Ubuntu 14.04, programat pentru lansare in aprilie 2014, si care va include si update-uri pentru hardware nou, patch-uri de securitate si suport tehnic timp de cinci ani.

Potrivit unui post de pe blogul Ubuntu Community Team, cei care folosesc Nginx ca server web principal vor fi foarte incantati: “Includerea Nginx in viitoarea versiune de Ubuntu Server este ceva ce multi utilizatori si-ar dori sa vada, si ne bucuram ca am putut face unele progrese in acest sens”.

Desi Nginx nu va inlocui Apache ca si server web default, aceasta evolutie va oferi furnizorilor de hosting mai multe optiuni din care sa aleaga atunci cand vine vorba de software-ul de server web. In plus, software-ul de automatizare Ubuntu Juju are anumite caracteristici menite sa ajute utilizatorii sa schimbe in mod dinamic intre Apache si Nginx.