Noul algoritm Google va pune accentul pe optimizarea pentru dispozitive mobile

google-mobile-toolsGoogle a anuntat ca, incepand cu data de 21 aprilie, optimizarea site-urilor pentru afisarea pe dispozitive mobile va fi o parte importanta a algoritmului motorului de cautare pentru determinarea page rank-ului.

Ca raspuns la numarul tot mai mare de utilizatori care cauta pe Google cu ajutorul dispozitivelor mobile, compania intentioneaza sa imbunatateasca experienta de cautare prin favorizarea site-urilor care sunt optimizate pentru vizualizarea pe un dispozitiv mobil, cum ar fi un smartphone sau tableta.

Potrivit blogului Google Webmaster, website-urile care nu necesita scrolling pe orizontala sau utilizarea functiei zoom, se bazeaza pe software compatibil cu dispozitive mobile si au link-uri usor de accesat de pe un touchscreen, vor primi un tag “mobile-friendly” atunci cand vor aparea in rezultatele de cautare.

Pentru a satisface aceste criterii, website-urile existente trebuie sa fie concepute special pentru vizualizarea pe dispozitive mobile. Astfel, site-uri de toate dimensiunile, de la site-uri de e-commerce la cele pentru blogging sau mici afaceri, vor trebui sa ia in serios aceasta schimbare de algoritm, deoarece va avea un impact direct asupra page rank-ului.

Cel mai bun mod de a adapta rapid si eficient un site pentru utilizarea pe dispozitive mobile este sa utilizati un instrument site builder de la un furnizor de hosting sau o tema optimizata pentru asa ceva.

Clientii megahost.ro beneficiaza gratuit de instrumentul TRENDY SITE BUILDER care poate crea un site mobile-friendly in doar cateva minute.

Sursa