O companie de hosting din Belgia este santajata de hackeri

Un grup de hackeri cunoscut sub numele de Rex Mundi a postat online numele a 12.000 de clienti ce apartin furnizorului de hosting belgian AlfaNet, ca parte a eforturilor sale de a santaja compania sa plateasca 15.000 de euro.

Hackerii pretind ca au acces la toate bazele de date ale companiei si au amenintat ca vor publica informatii complete despre clientii acesteia in weekend-ul care tocmai a trecut, daca AlfaNet nu va plati suma ceruta.

Pana in prezent, AlfaNet nu comentat nimic referitor la acest incident, dar nici Rex Mundi nu ar fi divulgat informatiile complete despre clientii sai. De asemenea, este posibil ca negocierile dintre hackeri si compania de hosting sa fi avut loc offline.

AlfaNet gazduieste in jur de 13.000 de website-uri, iar hackerii sustin ca au acces la intreaga baza de date. Ca dovada a acestui fapt, hackerii au publicat cateva esantioane de date ale clientilor.

De asemenea, pe contul sau de Twitter, Rex Mundi a declarat ca va ataca site-urile clientilor AlfaNet in cazul in care compania nu plateste suma ceruta.