Oracle emite o noua serie de update-uri de securitate pentru produsele sale

oracle-security-patchesOracle a declarat ieri (n.r.: marti, 16.07.2013) ca seria de update-uri de securitate pentru luna iulie vine cu 89 de remedieri, dintre care 27 se adreseaza unor vulnerabilitati exploatabile de la distanta si care se gasesc in 4 produse Oracle utilizate la scara larga.

“Cele mai grave vulnerabilitati exploatabile de la distanta afecteaza Oracle Database, Fusion Middleware, dar si suita Oracle and Sun Systems si baza de date MySQL” a spus Eric Maurice, director al Oracle Software Security Assurance.

Oracle a declarat la inceputul acestui an ca va incepe sa emita lunar update-uri de securitate pentru produsele sale, in special pentru Java. Masura a fost luata dupa ce mai multe vulnerabilitati zero-day care afecteaza plugin-ul Java pentru browser au fost descoperite, fapt care i-a determinat pe cei de la Oracle sa acorde mai multa atentie securitatii Java.

Ca de obicei, recomandam clientilor de hosting care utilizeaza Java sa faca aceste update-uri cat mai curand posibil, pentru a nu intampina problemele de securitate.