Primiti spam care pare a fi trimis chiar de dvs? Iata ce trebuie facut

No-spamDe cateva luni, spambotii trimit valuri de spam, care in general contin oferte de job-uri sau idei de investitii. Aceste e-mail-uri vin aparent chiar de la persoana care le primeste sau de pe domeniul folosit de aceasta, generand astfel confuzie totala printre utilizatorii incepatori.

Acest lucru se intampla din cauza ca este falsificat domeniul dvs. (practic pare ca vine de la dvs, insa este de fapt vine de pe alt server) si de aceea nu se poate face mare lucru, doar sa creati un filtru in cPanel.

Pentru clientii de hosting am creat acest scurt tutorial in care va vom explica cum se pot filtra aceste mesaje spam. Ce trebuie sa faceti este sa creati un filtru antispam din cPanel.

Pentru a face acest lucru, in primul rand trebuie sa va logati in cPanel. Apoi, de la sectiunea Mail, dati click pe Account Level Filtering si apoi click pe Create a New Filter. Denumiti filtrul cum vreti (“spamjob” de exemplu), dar conditia principala este ca body-ul mesajului sa contina un cuvant cheie sau adresa de mail pe care va cere sa o accesati (de exemplu: Body contains jobgoogle-ro.com), iar actiunea sa fie Discard Message. In final, dati click pe Create pentru a salva filtrul.

Chiar daca domeniile sunt folosite in general o singura data cateva zile pana spamul este filtrat in totalitate si nu mai are efect, pana acum putem enumera urmatoarele domenii:

jobgoogle-ro.com
matchmaker.com
googlejobs-ro.com
worldofconsult.com
euro-jobsconsulting.com
ejobsro.com
eurojobsconsulting.com
consulting-euro.com
consultinevropa.com
myjobbg.com
bestjobscom.ro
europacareers.com
myjobro.com

Mai exista si posibilitatea de a folosi ca filtru de spam serviciile celor de la abuse.ro. Integrat in cPanel/WHM (trebuie sa solicitati celor care va furnizeaza hosting) filtrul de la abuse.ro poate fi foarte eficient.