Red Hat lanseaza RHEL 5.9

Red Hat a anuntat marti disponibilitatea generala a sistemului de operare Red Hat Enterprise Linux 5.9, ultima versiune a popularei platforme open source utilizata atat in mediul enterprise, cat si in industria de hosting. Desi software-ul ramane in continuare backward compatible cu platformele hardware si software lansate de-a lungul ciclului de viata RHEL 5, aduce de asemenea si cateva caracteristici noi. Iata cateva dintre ele:

1) Drivere Microsoft Hyper-V

Probabil cel mai important pentru companiile cu medii multivendor sunt noile drivere Microsoft Hyper-V incluse in RHEL 5.9.

“Acest lucru imbunatateste gradul de utilizare a Red Hat Enterprise Linux 5 in medii eterogene virtualizate,  si ofera flexibilitate imbunatatita si interoperabilitate pentru intreprinderi”, explica Red Hat.

2) Securitate sporita

De asemenea, noua versiune RHEL beneficiaza de controale mai stricte de securitate si capacitatea de a verifica gradul de complexitate al noilor parole. In plus, RHEL 5.9 respecta cele mai noi cerinte ale politicilor guvernamentale privind complexitatea parolelor.

3) Suport hardware extins

Conform Red Hat, RHEL 5.9 suporta unele dintre cele mai recente procesoare si chipset-uri, precum si driverele aferente acestora.

4) Administrare usoara a abonamentelor

Red Hat Subscription Management vine by default in RHEL 5.9, permitand utilizatorilor sa-si administreze abonamentele RHEL mult mai usor.

Printre alte update-uri ale RHEL 5.9 se numara si instrumente de dezvoltare, inclusiv capacitatea de a dezvolta si de a face teste cu cea mai recenta versiune open source de Java disponibila prin intermediul OpenJDK 7; un nou pachet rsyslog5 de logare in sistem, un update pentru Samba 3.6 care ofera suport SMB2, un print server refacut, si imbunatatiri de securitate pentru toate versiunile.

Abonatii pot descarca RHEL 5.9 de pe site-ul oficial Red Hat.