Registrarii vor putea identifica din timp domeniile ilegale

The Secure Domain Foundation (SDF) va proteja industria domeniilor web impotriva abuzurilor, ajutand registrarii de domenii si alti operatori ai Internetului sa identifice infractorii cibernetici care creaza retele malware.

Lansat luni la cea de-a 49-a reuniune publica ICANN din Singapore, instrumentul Secure Domain Foundation ofera posibilitatea de a cauta o anumita inregistrare de domeniu sau comanda de serviciu de hosting, pentru a putea identifica potentiale activitati infractionale. Fundatia va folosi acaesta aplicatie pentru a oferi registrarilor un “credit score” care indica probabilitatea ca domeniul sa faca parte dintr-o retea criminala, a declarat Chris Davis, presedintele SDF.

In prezent, in cazul in care un registrar de domenii sau un furnizor de hosting suspenda un domeniu pentru activitate malware, nu este greu pentru proprietarul acestuia sa se mute la un alt furnizor si sa-si reia activitatea. SDF va oferi posibilitatea unei interogari WHOIS prin intermediul aplicatiei sale, astfel incat registrarii vor putea vedea daca adresa de e-mail a fost asociata anterior cu activitati ilegale, sau ca domeniul respectiv a fost suspendat de catre un alt furnizor cu doar cateva zile in urma.

SDF va da mari batai de cap baietilor rai, ingreunandu-le sarcina de a schimba furnizorii, a spus Davis.

Sursa