Reteaua anonima TOR este in pericol de a fi inchisa

TorprojectPotrivit unui raport IT World publicat duminica, reteaua anonimca TOR ar putea fi inchisa in urmatoarele zile, ca urmare a unor atacuri asupra serverelor sale.

Intr-un post de pe blogul proiectului TOR scrie ca deja se iau masuri pentru a asigura securitatea utilizatorilor sai. Postul a fost scris de “arma”, nickname care este in general asociat cu liderul proiectului, Roger Dingledine.

“Reteaua TOR ofera un refugiu din calea supravegherii, cenzurii si exploatarii retelelor de calculatoare, pentru milioane de oameni care traiesc in tari cu regimuri represive, inclusiv pentru activisti din tari precum Iran, Siria si Rusia. Oamenii folosesc reteaua TOR in fiecare zi pentru a-si desfasura activitatea de zi cu zi, fara a sta cu teama ca activitatile lor online si postarile de pe retele sociale precum Facebook, Twitter, s.a.m.d. sunt urmarite si pot fi folosite impotriva lor mai tarziu. De asemenea, alte cateva milioane de oameni folosesc reteaua TOR la Internet caffe-ul local pentru a naviga pe web in conditii de siguranta. Prin urmare, sistemul nostru este deja conceput pentru a fi redundant, astfel incat utilizatorii nostri sa isi mentina anonimatul, chiar daca reteaua este atacata.” a spus “arma”.

De luni dimineata nu au mai fost postate update-uri pe blogul proiectului TOR, fapt care sugereaza ca atacul fie nu a avut loc inca, fie nu va mai avea deloc.