Se apropie sfarsitul infamului Internet Explorer 6

ie6trashDupa lansarea lui Windows XP in 2001, dar si in anii care au urmat, Internet Explorer 6 (IE6) a fost cel mai renumit si mai important browser din lume. Si inca pentru mult timp a fost si browser-ul cel mai plin de bug-uri care refuza sa dispara de pe piata. Microsoft a anuntat in 2009 ca va mai oferi suport pentru IE6 pana in luna aprilie a acestui an, iar alaltaieri, 8 aprilie, a fost ultima zi in care Microsoft a mai furnizat update-uri de securitate pentru IE6, Windows XP si Office 2003.

IE6 este cel mai infam browser la ora actuala, si pe buna dreptate. Microsoft s-a umflat in pene dupa ce a invins browserul Netscape Navigator (Internet Explorer detinand la acea vreme o cota de piata de peste 90%) si a fost nevoie de cinci ani pentru ca IE7 sa fie lansat. intre timp, problemele de securitate au inceput sa apara, iar fix-urile erau putine si rare (fara a mai pune la socoteala faptul ca IE6 nu a fost niciodata pe deplin conform cu standardele). A devenit atat de infam, incat au fost lansate si campanii anti-IE6. Antipatia utilizatorilor fata de IE a contribuit decisiv la cresterea cotei de piata a browserelor concurente, precum Firefox si Chrome, si in general se poate observa chiar si in prezent o anumita reticenta a utilizatorilor fata de browserul lui Microsoft.

Din pacate, browserul in varsta de 12 de ani inca mai are o cota de piata de 4.15%, deci inca nu a disparut complet. Prin urmare, recomandam clientilor de hosting care printr-un miracol inca mai folosec IE6 sa faca upgrade la oricare alt browser modern.

Sursa

1 Comment Se apropie sfarsitul infamului Internet Explorer 6

Comments are closed.