Mentinerea securitatii unui plan de hosting nu se limiteaza la crearea unei parole eficiente, o comunicatie online securizata (email, chat, etc) si o navigare prudenta pe internet. Un aspect al securitatii care este adesea trecut cu vederea, este acela de a proteja calculatorul propriu impotriva virusilor sau a codurilor malitioase. Chiar daca un cont de hosting poate fi infectat cu diferite coduri malitioase sau scripturi rau intentionate (ce pot sterge site-urile sau le pot redirectiona catre alte adrese), calculatoarele personale sunt mai des infectate cu diferiti virusi, troieni, coduri malitioase, lucru ce afecteaza atat securitatea calculatorului personal cat si a contului dvs. de hosting web.
Relatia intre calculatorul personal si contul de hosting
Un virus instalat pe calculatorul dvs. nu se limiteaza doar la stergerea sau modificarea anumitor fisiere, extragerea informatiilor cu caracter privat sau confidential din calculator sau monitorizarea activatii calculatorului dvs. Acesta poate fura datele de autentificare pe care le folositi pentru email sau contul dvs. de hosting. Hackerii pot utiliza ulterior aceste informatii pentru a accesa emailul dvs. sau chiar contul de hosting, pot modifica fisierele de pe contul de hosting, pot redirectiona site-urile dvs. catre alte site-uri sau pot instala diferite scripturi malitioase in contul dvs. de hosting aflat pe server. Uneori este necesar sa o luati de la capat cu toata munca dvs. sau va puteti trezi cu un cont de hosting restrictionat sau suspendat.
Actualizarea Windows-ului la zi folosind update-uri
Spre deosebire de sistemul de operare Mac OSX de la Apple care nu poate fi virusat, Windows-ul se poate virusa destul de usor. Microsoft lanseaza frecevent diferite update-uri de securitate pentru a limita diferitele probleme descoperite in Windows. Este esential sa actualizati Windows-ul frecvent si de asemenea sa folositi un program antivirus pe calculatorul propriu. In acest fel puteti preveni o multime de probleme sau mai mult, evitati sa fiti victima unui hacker.
Utilizati software antivirus si parole puternice
Actualizarea Windowsului nu poate preveni toate problemele. Aveti nevoie de un program antivirus de calitate si un firewall (care de obicei se poate instala cu programul antivirus), firewall ce va inlocui firewallul clasic cu care vine Windows-ul. Software-ul antivirus poate scana intreg calculatorul dvs. pentru a descoperi diferite fisiere infectate, in timp ce firewallul va poate avertiza in cazul in care vizitati site-uri infectate, incercati sa deschideti fisiere care contin virusi sau arhive in continutul carora se regasesc diferiti virusi sau coduri malitioase. Firewallul limiteaza accesarea calculatorului dvs. de catre surse sau utilizatori externi, de asemenea poate limita accesul calculatorul spre site-uri sau porturi pe care ruleaza diferite scripturi sau virusi. Ca o masura de precautie suplimentara, se recomanda utilizarea unor parole complexe (formate din litere, cifre, numere si semne) si/sau folosirea unui generator de parole. O parola simpla sau banala este usor de ghicit de hackeri sau diferite scripturi care incearca automat diferite combinatii utilizator/parola.