Server dedicat: configurare adresa IP partajata pe un server cPanel

cPanel este conceput pentru a gazdui mai multe domenii pe un singur server; iar pentru ca IPv4 a devenit o resursa limitata de IP-uri, cPanel este conceput sa foloseasca acelasi IP pentru mai multe domenii. Un astfel de IP se numeste o “adresa IP partajata”.

Configurarea unei adrese IP partajate

Conditia principala este ca adresa IP trebuie sa fie adaugate la server. Puteti vedea daca exista IP-uri libere pentru a fi folosite ca IP partajat din WHM Main > IP Functions > Show IP Address Usage.

Daca exista un IP liber, il putem folosi ca IP partajat. Daca nu, trebuie sa adaugam o adresa IP din WHM. Acest lucru poate fi realizat din WHM Main > IP Functions > Add a New IP Address. Va rugam sa va asigurati adresa IP corespunde serverului care trebuie, dand ping pe IP.

Atribuirea unei adrese IP partajate

Navigati la Main > Server Configuration > Basic cPanel & WHM Setup si localizati zona in care spune: “The IP address (nota: doar o singura adresa) that will be used for setting up shared IP virtual hosts”.

In caseta de dupa acest text, trebuie sa adaugati adresa IP aleasa si apoi sa dati click pe Save Changes. Aceasta adresa va fi apoi folosita pentru orice cont creat din zona ”Create an account” din WHM, cu exceptia cazului in care este deja definita o adresa IP dedicata pentru contul de hosting respectiv.