Serverele Adidas offline din cauza unui atac cibernetic

Cateva site-uri ale companiei Adidas, printre care si site-ul oficial adidas.com sunt de cateva zile offline din cauza unui “atac criminal sofisticat” care a avut loc saptamana trecuta.

Site-urile adidas.com, reebok.com, miCoach.com si adidas-group.com sunt momentan offline. Impreuna cu acestea, mai sunt offline si alte cateva site-uri afiliate ale companiei.

Conform oficialilor companiei Adidas, site-urile nu au fost puse inca online datorita unor dificultati tehnice si pentru a proteja vizitatorii site-urilor. Din pacate nu exista detalii concrete cu privire la atacurile lansate, metodele prin care aceste site-uri au fost sparte sau cine este responsabil pentru atacurile in cauza.

Site-ul adidas.com este inca offline, insa se preconizeaza ca va fii din nou online pana la sfarsitul zilei de marti, 8 noiembrie, 2012.

Putem doar sa speculam de ce siteurile nu sunt inca online: Adidas nu a avut backup al datelor pe niciun server astfel incat acum nu prea are ce pune inapoi online, nu au reusit sa diagnosticheze ce s-a intamplat astfel ca vulnerabilitatea exploatata de atacatori este inca acolo, etc.

Pe siteul Adidas.com se mentioneaza:

“Unfortunately our site is not available at the moment.A detailed statement explaining the reason is available here.We are working to restore the site as soon as possible.You can still find us online at following destinations.”