Serviciu de URL Shortening nativ de la Twitter

Twitter a rezolvat în sfârşit una dintre cele mai mari probleme ale sale, mai exact prescurtarea URL-urilor. Twitter va scurta acum in mod automat adresele web care depasesc limita de 140 de caractere. Pana in prezent, pentru a posta pe twitter un mesaj cu o lungime mai mare de 140 de caractere era necesar sa apelati la un site extern de prescurtare a URL-urilor, de exemplu bit.ly.

Tweet-ul sau mesajul ce urmeaza sa fie postat pe Twitter va fi prescurtat automat iar link-ul va contine doar 19 caractere.

Mai concret, mesajul poate depasi lungimea de 140 de caractere, atata timp cat caracterele in exces sunt rezultatul unei adrese url. Twitter va realiza automat prescurtarea mesajului si ajustarea lungimii acestuia in mod automat, astfel incat, la final, mesajul postat pe twitter se va incadra in limita de 140 de caractere.

URL-ul final rezultat in urma mesajului postat va afisa domeniul de baza al adresei URL, facandu-l mai sigur decat prin folosirea serviciilor externe de prescurtare a url-urilor.

Aceasta modificare majora adusa platformei de micro-blogging poate fi o lovitura majora pentru servciile externe de prescurtare a url-urilor, cu toate ca bit.ly de exemplu, reuseste sa micsoreze adresa url la doar 13 caractere, spre deosebire de cele 19 care vor fi standar pentru Twitter.