Sondaj: Expertii in securitate nu mai au incredere in fortele proprii

BannerITPotrivit unui nou sondaj Bit9, atacurile directionate si bresele de securitate sunt preocuparile de top ale companiilor. Cu toate acestea, expertii departamentelor IT si-au pierdut increderea in fortele proprii si considera ca nu mai au capacitatea de a opri sau combate astfel de atacuri.

In al treilea sondaj pe anul acesta privind securitatea serverelor, compania Bit9 a constatat ca 55% din cei aproape 800 de experti IT intervievati au ca principala preocupare atacurile si bresele de securitate, in crestere cu 3% fata de anul trecut si cu 18% fata de 2011. Cu toate acestea, 81% din ei au declarat ca sunt “oarecum increzatori” (59%) sau “neincrezatori” (22%) ca ar putea opri amenintarile avansate care le-ar putea viza serverele. Procentul celor neincrezatori (22%) a crescut cu 2% fata de 2012.

26% din respondenti au recunoscut ca organizatiile lor au fost tinta unor atacuri cu malware avansat, in crestere cu 1% fata de 2012. La polul opus, 25% au spus ca nu stiu daca au fost atacati, un procent mai mare cu 7% fata de cel de anul trecut.

52% dintre respondenti au spus ca acorda cea mai mare atentie serverelor web, in timp ce aproximativ 9.5% sunt preocupati de serverele de baze de date.

Serverele virtuale private (VPS) sunt prioritatea principala pentru mai putin de 3% din respondenti, Bit9 argumentand ca acest lucru se datoreaza increderii exagerate in securitatea mediilor virtuale. Pana in prezent, aproape un sfert dintre cei care administreaza un mediu compus din mai mult de 75% servere virtuale, au declarat ca au fost tinta unor atacuri cu malware avansat.