Spania si Portugalia renunta la tarifele de roaming

Spania si Portugalia intentioneaza sa renunte la taxele de roaming pentru telefonia mobila pentru convorbirile care se desfasoara intre cele 2 state. Aceasta miscare nu face decat sa alimenteze si intentiile UE de a se renunta la tarife de roaming pe intreg teritoriul Uniunii.

Negocieri preliminare au avut deja loc intre prim ministrii celor doua state insa se asteapta oficializarea la urmatorul summit bilateral ce se va tine in Portugalia in luna Decembrie.

Este o veste buna atat pentru consumatorii finali, abonatii, cat si pentru furnizorii de telefonie mobila deoarece se estimeaza ca va creste enorm nivelul convorbirilor imediat ce se va renunta la taxele de roaming pentru ca abonatii nu vor mai fi limitati de costurile prea mari. Se pare ca acest acord intre Spania si Portugalia se va aplica nu numai apelurilor de tip voce ci si traficului de date.

Legile care se aplica pe teritoriul Uniunii Europene in acest moment in materie de roaming expira in Iulie 2012, sa vedem ce se va intampla dupa 2012…  In orice caz, vestea buna este ca UE va recomanda renuntarea la tarifele de roaming pana in 2015.