Terminologie in Hosting: E-Commerce

e-commerceConform definitiei, e-Commerce reprezinta procesul de vanzare sau cumparare de bunuri si servicii prin intermediul unor sisteme de comunicare electronice cum este Internetul.

Pachetele e-commerce oferite de firmele de web hosting reprezinta platforme software folosite pentru implementarea unui magazin online. Prin intermediul acestor magazine vanzatorul isi comercializeaza bunurile si serviciile iar cumparatorul face “online shopping”.

Unii comercianti folosesc platformele e-commerce in acelasi timp cu un magazin clasic, in timp ce altii le folosesc ca alternativa la magazinul clasic. Avantajul principal al unui magazin online este faptul ca nu se plateste chirie ca in cazul celor clasice dar nu trebuie ignorat nici faptul ca intretinerea pentru el este mult mai ieftina.

Toate pachetele de hosting disponibile la megahost.ro beneficiaza de astfel de magazine online preinstalate pe server, dvs le puteti instala in cateva minute cu doar cateva clickuri de mouse. Printre acestea mentionam: osCommerce, ZenCart, PrestaShop, CubeCart.