Terminologie in Web Hosting: Streaming

Termenul generic este Streaming insa discutam in acest articol despre Audio Streaming si Video Streaming sau Media Streaming.

Media Streaming inseamna continut media (audio, video, etc) care este trimis catre utilizatorul final si receptionat de catre acesta prin intermediul unei retele. Practic termenul de Streaming se refera la metoda de livrare a continutului si nu la tipul continutului media.

Media Streaming se refera la continutul distribuit prin Internet sau prin alt tip de retele, spre deosebire de continutul media non-streaming (cel din carti, casete audio, CD-uri, DVD-uri, etc) si de continutul media livrat obligatoriu printr-un proces nativ de streaming (radio, televiziune).

Live streaming se refera la distribuirea de continut media pe Internet la acelasi moment la care este capturata informatia media(voce, imagine), adica in timp real. Acest proces de Live Streaming implica aparatura si software specific (camera video, microfon, aparate si software pentru digitizarea continutului si software pentru streaming, etc).

Un meci de fotbal transmis in direct prin Internet presupune Live Streaming. Daca ascultati muzica, de exemplu o melodie mp3 pe un site web, acest lucru presupune Media Streaming. Un videoclip vizionat pe YouTube presupune de asemenea Media Streaming.

Daca intentionati sa faceti Live Streaming sau Media Streaming este bine sa va interesati la firma de hosting unde veti tine continutul media daca va permite asa ceva. Deoarece astfel de procese sunt mari consumatoare de resurse si necesita software specific, este posibil sa aveti nevoie de un cont de hosting mai special din punct de vedere tehnic.