The WordPress Foundation da in judecata proprietarul mai multor domenii WordPress

ordpress_trademarkConform Domainnamewire, The WordPress Foundation (WPF), organizatia non-profit din spatele proiectului open source WordPress, a dat in judecata proprietarul mai multor domenii WordPress, pe motiv ca acestea ar fi încalcat drepturile de autor ale organizatiei.

Domeniile in cauza includ TheWordPressHelpDesk.com, TheWordPressTrainers.com, TheWordPressTeachers.com, TheWordPressDoctors.com, WordPressTraffic.com si The WordPressTutors.com. Toate aceste domenii redirectioneaza catre TheWordPressHelpers.com.

Avand in vedere popularitatea de care se bucura WordPress, exista multi furnizori terti care ofera teme, hosting sau alte servicii pentru WordPress, dar majoritatea folosesc alte nume, probabil tocmai pentru a evita astfel de procese. De exemplu, WPEngine, un furnizor de hosting administrat pentru WordPress, utilizeaza “WP” in loc de WordPress, in numele domeniului sau si al companiei. WooThemes, creatorul renumitului plugin pentru WordPress, WooCommerce, nu a utilizat numele WordPress deloc, si a fost achizitionat recent de Automattic, compania care detine WordPress.com.

WPF a declarat ca partile terte nu pot folosi denumirile marcilor sale comerciale in numele de domenii. Acesta a declarat ca a sesizat inculpatii de mai multe ori in decursul acestui an, cerandu-le sa nu mai foloseasca marcile lor, dupa ce a descoperit in ianuarie domeniile in cauza. In conformitate cu procesul, inculpatii au refuzat sa dea curs cererilor WPF.

WPF vrea ca inculpatii sa nu mai utilizeze marcile sale, sa cedeze orice profituri obtinute prin utilizarea marcilor sale si sa plateasca o amenda de pana la 100.000 de dolari pentru fiecare nume de domeniu care incalca drepturile de autor. De asemenea, s-a solicitat si transferul numelor de domenii in proprietatea WPF.

Totusi, se pare ca pe pagina TheWordPressHelpers.com exista un mic disclaimer care disociaza societatea cu WordPress.com, WordPress.net, Automattic Inc. sau The WordPress Foundation. Momentan nu este clar daca acest disclaimer a aparut inainte sau dupa ce procesul a fost intentat.

Sursa foto