Top 10 cele mai propuse noi extensii de domenii

Industria de hosting si internetul in general, sunt pe cale sa sufere o schimbare radicala, care le va umple in curand cu domenii .LOL, .YouTube, si, desigur, o gramada de continut explicit. Asta deoarece o noua generatie de noi domenii generice de nivel superior (gTLD) promite noi website-uri, cum ar fi “drama.Youtube” sau “funny.LOL” in locul site-urilor traditionale, cum ar fi YouTube.com.

In prezent, companiile pot inregistra doar 22 de gTLD-uri, cum ar fi .com, .org, .biz, .tv, .fm, si asa mai departe. Dar in cursul zilei de azi, Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN), va dezvalui continutul a aproape 2.000 de cereri de noi gTLD-uri. ICANN este organismul responsabil cu administrarea sistemului de denumire a internetului.

Asta inseamna ca in curand veti putea vizita site-urile brandurilor preferate pe gTLD-uri proprii, cum ar fi .cocacola, .nike, .google sau .canon. De aseemenea, ar putea fi posibila inregistrarea unui nume de domeniu nou cu caractere non-latine, cum ar fi caractere chinezesti sau coreene.

Atunci cand lista noilor gTLD-uri va fi facuta publica, o veti gasi pe o pagina dedicata ICANN. Pana atunci, iata o lista a unora dintre cele mai interesante gTLD-uri anuntate pana in prezent:

.LOL: Acest domeniu este deja dorit de Google si alte companii, asa ca se va da o lupta grea pentru acesta.

.DOCS: Un alt domeniu urmarit de Google, dar cu atat de multe companii implicate in documentia online, este greu de crezut ca Google este singura companie care se lupta pentru el.

.SUCKS: Momentous Corp., un holding cu sediul in Ottawa, Canada, doreste sa ofere un loc unde toti carcotasii de pe internet isi pot exprima dezaprobarea fata de ceva anume. Imaginati-va discutiile aprinse ce vor avea loc pe iOS.SUCKS sau Android.SUCKS.

.ROCKS: Un domeniu pe care il doreste compania DOTROCKS SRL, din Arkansas. Acesta este practic opusul celui mentionat mai sus.

.RIP: Un alt domeniu dorit de Momentous Corp., unde va puteti aduce omagiile unor oameni, branduri sau produse care nu mai sunt printre noi.

.CASA: Acest domeniu va fi al furnizorului de hosting GoDaddy, conform Domain Name Wire.

.ADULT, .PORN, .SEX: Pentru ca XXX nu era suficient pentru o industrie atat de mare.

.APP: O noua casa pentru dezvoltatorii de aplicatii mobile.

.WORLD: Un gTLD propus de Radix Registry.

.MUSIC: DotMusic este o organizatie care a solicitat in mod oficial ICANN-ului sa devina registru exclusiv la nivel mondial al domeniului  . music