Top 3 metode folosite pentru a fura o parola

Toate parolele pe care le detineti sunt importante in egala masura pentru dvs., deoarece le utilizati pentru a va proteja contul de hosting, informatiile sensibile si alte date pe care nu doriti sa le afle nimeni. Dar atunci cand o parola va este furata, va cuprinde un sentiment de teama si va simtiti vulnerabil, mai ales dacă cel care v-a furat-o o foloseste pentru a produce daune datelor sau site-ului dvs. Exista cateva metode comune pe care hackerii le pot folosi pentru a afla o parola, iar daca le cunoasteti, veti avea un avantaj in fata atacatorilor si nu veti mai fi o prada usoara.

1) Atac brute force – Folosind un program care scaneaza dictionarul si genereaza posibile combinatii de parola, un atac brute force incearca sa va ghiceasca parola pana cand reuseste. Una dintre cele mai bune metode de aparare împotriva acestui tip de atac este sa folositi o parola puternica, si preferabil un cuvant care sa nu poata fi regasit in dictionar.

2) Baza de date necriptata – In cazul în care sistemul de administrare a continutului stocheaza parolele in text simplu, atunci sunteti vulnerabil. Incidentul Yahoo! din luna iulie, in care au fost furate 450.000 de parole arata clar care pot fi consecintele unei baze de date necriptate. Daca trebuie sa păstrati parolele intr-o baza de date, asigurati-va ca acestea sunt criptate.

3) Furtul de identitate – Un incident cu Apple iCloud arata cat de departe pot merge unii atacatori pentru a obtine o parola. In acel caz, atacatorul a fost in masura sa convinga serviciul de suport tehnic Apple ca el este de fapt victima, si prin urmare i-au fost furnizate date confidentiale. Ce puteti face in aceasta situatie este sa va asigurati ca furnizorul dvs. de hosting utilizeaza un sistem riguros de verificare a identitatii, care descurajeaza furtul de identitate.

Chiar daca probabil nu exista o modalitate de a va proteja 100% parola in fata unor hackeri iscusiti, cu siguranta ca nu veti fi o tinta usoara daca utilizati parole puternice si luati masuri de securitate pentru a va proteja site-ul si datele importante.