Ultimele statistici in comertul online prevad o crestere a vanzarilor in 2014, ceea ce nu este deloc surprinzator, mai ales ca vedem tot mai multe intreprinderi mici care se orienteaza catre acest gen de comert. Daca sunteti proprietarul unei mici afaceri, atunci cu siguranta ca nu dispuneti de un buget mare, dar doriti totusi o platforma online de incredere si profesionala pe care sa o puteti configura si administra cu usurinta.
Pentru clientii nostri de hosting am adunat la un loc 6 dintre cele mai bune platforme gratuite de comert electronic open-source pe care le puteti instala chiar din Softaculous, si care sunt special concepute pentru a raspunde nevoilor micilor intreprinderi, permitandu-va sa cresteti vanzarile si sa atrageti mai multi clienti.
1) OpenCart
OpenCart este un cos de cumparaturi open-source conceput pentru a fi prietenos atat cu utilizatorul, cat si cu motoarele de cautare. Acesta suporta peste 20 de gateway-uri de plata si opt metode de livrare. Este foarte usor de utilizat, astfel incat il puteti instala pur si simplu, selectati un template si adaugati produse, dupa care puteti incepe sa acceptati comenzi.
OpenCart vine cu un sistem de gestionare a comenzilor implementat, si veti primi suport si update-uri de software gratuite pe viata. OpenCart mai ofera de asemenea o documentatie elaborata si suporta un numar nelimitat de produse si categorii, rapoarte de vanzari, sisteme de discount si cupoane, error logging si multe altele.
2) osCommerce
osCommerce ofera posibilitatea de a crea un magazin online ce poate fi administrat cu usurinta si care va permite sa vindeti produse si servicii catre clientii dvs. in conditii de siguranta. Acesta va ofera acces complet si control total al datelor si al magazinului online, si puteti adauga un numar nelimitat de produse si categorii de produse.
osCommerce dispune si de suport multi-lingvistic, mai multe gateway-uri de plata, URL-uri SEO-friendly, optiuni de backup, module custom de taxare si livrare, plus inca 7.000 de module suplimentare si add-on-uri ce pot fi descarcate si instalate.
3) Zen Cart
Zen Cart este un cos de cumparaturi gratuit, user-friendly si open-source, creat in PHP, care necesita o baza de date MySQL. Este usor de instalat si pastreaza produsele si catalogul de produse actualizate, fara a necesita codificare in HTML. Sistemul avansat de template face ca personalizarea aspectului unui magazin online sa devina o placere.
Puteti proteja orice modificari de codificare PHP in timpul upgrade-urilor folosind sistemul de protectie implementat. De asemenea, aveti control total asupra tuturor informatiilor referitoare la produse, din zona de administrare, oferindu-va posibilitatea de a face modificari rapid si usor.
4) TomatoCart
TomatoCart este un cos de cumparaturi open-source, ramificat din osCommerce 3 ca proiect separat, si care se bazeaza pe Codeigniter. Acesta ofera o platforma de comert electronic flexibila si solida, cu o interfata grafica usor de utilizat. Puteti sa-i adaugati sau sa-i modificati caracteristicile de baza foarte usor, fara a fi nevoie sa interveniti asupra codului sursa de baza.
Upgrade-ul se face foarte usor, fara a afecta compatibilitatea, si dispune de un catalog extins, sisteme de gestionare a produselor, utilizatorilor si comenzilor, operatiuni multi-window, un sistem de management de continut, suport pentru mai multe gateway-uri de plata, optiuni de livrare, sistem de e-mail, instrumente de promovare, SEO, rapoarte si statistici.
5) CubeCart
CubeCart este o platforma de comert electronic puternica, cu o interfata simpla si un panou de control intuitiv, care va permite sa controlati fiecare aspect al magazinului dvs., oferind statistici de vanzari in timp real, notificari, comentariile clientilor si comenzi.
Exista numeroase plugin-uri si module pentru a extinde functionalitatile magazinul dvs., suport pentru mai multe gateway-uri de plata, optiuni de livrare, redimensionare imagini, instrumente de newsletter si multe altele.
6) PrestaShop
PrestaShop este o platforma open-source de comert electronic care ofera tot ce aveti nevoie pentru a deschide, administra si dezvolta un magazin online. Acesta include un catalog extins de produse, dar si capacitatea de a crea noi canale de vanzare si de a plasa produse pe listele unor terti, cum ar fi eBay, Amazon, Google Shopping si altii, crescand astfel gradul de expunere si de promovare al produselor.