Tutorial hosting: Cum importati domenii din cPanel/WHM in WHMCS

WHMCS este o solutie de facturare completa, cu caracteristici puternice, utilizata mai ales de furnizorii de hosting si alti prestatori de servicii care necesita un instrument de afaceri pentru facturare. Cu WHMCS puteti crea rapid si usor un cos de cumparaturi, precum si pachete de servicii, puteti oferi asistenta tehnica clientilor si sa administrati profilurile acestora. WHMCS functioneaza foarte bine cu toate solutiile renumite de e-payment si beneficiaza de servicii de protectie impotriva fraudei.

Importarea domeniilor din cPanel/WHM in WHMCS nu este foarte dificila, dar poate dura ceva timp. Cea mai simpla si mai rapida modalitate de a face acest lucru este prin utilizarea instrumentului WHM Import pentru a importa deodata toate domeniile din cPanel/WHM. Iata un ghid pas-cu-pas:

1) Sub Setup -> Servers -> setati serverul de unde veti importa conturile. Urmati instructiunile simple afisate pe ecran.

2) Sub Utilities -> WHM Import Script -> selectati serverul de unde vor fi importate conturile. Va aparea o lista completa a tuturor conturilor prezente pe un server.

3)  Alegeti conturile pe care doriti sa le importati. Pentru comoditate puteti bifa sa importati toate conturile. Daca doriti sa importati numai anumite conturi, veti observa ca domeniile care sunt deja in WHMCS vor fi evidentiate, astfel incat sa nu le importati de 2 ori.

4) Dati click pe “Import” pentru a importa conturile. Deoarece cPanel nu stocheaza detalii de facturare, conturile importate vor fi setate automat ca fiind conturi gratuite. De asemenea, nu vor exista nici informatii referitoare la clienti.

5) Uneori se poate intampla sa nu fie gasite conturi de hosting. Acest lucru ar putea fi din cauza ca serverul dvs. necesita o conexiune SSL. in acest caz, mergeti la Setup -> Producs/Services -> Servers -> Edit si bifati caseta Secure. Acest lucru ar trebui sa rezolve problema.

6) In final, navigati prin domeniile pe care le-ati importat si introduceti manual informatiile despre clienti si detaliile de facturare (preturi, date scadente, etc).