Un motor de cautare alternativ: Blekko

blekko logoAstazi se lanseaza varianta beta a unui nou motor de cautare: Blekko, dupa o investitie de 24 milioane dolari si 3 ani de dezvoltare a proiectului.

Blekko promite sa fie un motor de cautare care va elimina rezultatele SPAM, permitand utilizatorilor sau caute doar pe portiuni de web folosind o tehnologie de tip slashtag (#slashtag). Aceasta tehnologie se aplica momentan doar pentru 7 domenii: sanatate, colegii, auto, financiar, versuri, retete culinare si hoteluri. De ficare daca cand detecteaza o cautare pentru aceste 7 domenii, se adauga un slashtag acelei cautari astfel incat rezultatele afisate se vor limita doar la acele URL-uri care au slashtagul respectiv.

Ca exemplu: cautand pe Google sau Bing dupa “sanatate” sau “financiar” gasim foarte multe rezultate de tip SPAM, slab calitative sau chiar rezultate de pe siteuri ce contin malware. Cautand pe Blekko aceleasi cuvinte cheie vom gasi rezultate de pe siteuri mult mai calitative.

Blekko a testat solutia folosind circa 8.000 de beta testeri care au creat in jur de 3.000 de slashtaguri diferite. In acest moment este disponibila doar varianta beta, exista si un format optimizat pentru browsere mobile insa se lucreaza deja la implementarea nativa pentru aplicatii mobile.

1 Comment Un motor de cautare alternativ: Blekko

  1. Marian76n

    E tare… dar mai are multe de indreptat…..
    am dat cautare cuvantul afaceri si in comparatie cu infowideweb punct ro care se pare este de aici de la romanica noastra mori de ras 🙂 incearca te rog daca nu crezi…

Comments are closed.