Un nou studiu arata de ce unii oameni nu utilizeaza Internetul

In lumea de azi, Internetul nu mai este considerat ca fiind doar un lux, iar in cele mai multe cazuri, este chiar o necesitate critica. Oamenii au ajuns sa foloseasca Internetul pentru a-si plati facturile, pentru a afla ultimele stiri, pentru a-si stabili itinerariile, pentru a afla ce evenimente vor avea loc in orasul lor, si bineinteles, pentru hosting.

In ciuda celor spuse mai sus, un studiu facut in America arata ca inca exista oameni care cred ca Internetul nu merita utilizat. Astfel, potrivit unui studiu recent al Pew Research, 15% din populatia Americii inca nu utilizeaza deloc Internetul, in timp ce 9% il folosesc, dar nu de acasa.

Deci, care ar fi motivele pentru care acel 15% din populatia americana nu utilizeaza Internetul? Potrivit studiului, 21% din non-utilizatori au spus ca “pur si simplu nu sunt interesati”, in timp ce 13% au spus ca nu au un calculator de la care sa acceseze Internetul. In acelasi timp, 10% dintre acestia au descris Internetul ca fiind “prea dificil/frustrant”, in timp ce 8% au spus ca “nu stiu deloc cum sa-l foloseaca”, iar un alt 8% au spus ca sunt “prea batrani pentru a mai invata sa foloseasca Internetul.”

Cu toate acestea, studiul Pew a constatat ca acestia au avut nevoie la un moment dat de Internet, 44% din non-utilizatorii de Internet spunand ca au apelat la o alta persoana sa caute ceva pe web pentru ei.

“In general, cei mai multi adulti care nu folosesc Internetul sau e-mailul nu isi exprima o dorinta puternica de a-l utiliza in viitor. Doar 8% dintre adultii offline spun ca ar dori sa inceapa sa utilizeze Internetul sau e-mailul, in timp ce 92% spun ca nu sunt interesati deloc”, conform studiului Pew.

Pentru acest studiu, Pew a chestionat 2252 de adulti in perioada 17 aprilie – 19 mai 2013. Puteti vedea rezultatele complete aici.