Un nou website pentru Packet Storm Security

Ieri a fost lansata o noua versiune a siteului celor de la Packet Storm Security. Adevarul este ca arata cam “gloomy”, un look care parca iti spunea sa iesi cat mai poti de pe acel website.

Cine este sau ce este Packet Storm Security? Este o comunitate care activeaza in domeniul securitatii online iar siteul http://packetstormsecurity.org/ este un portal imens care gazduieste noutati, rapoarte, avertismente, intrumente si chiar unele exploituri in materie de securitate online, din diverse domenii web, inclusiv web hosting.

http://packetstormsecurity.org este unul dintre cele mai indicate siteuri pentru a cauta ultimele vulnerabilitati. Asa ca daca folositi un anume script si nu sunteti sigur de el, puteti vizita http://packetstormsecurity.org/ si verificati daca scriptul respectiv are sau nu gauri de securitate.

Scopul noului website este in primul rand usurinta in folosire si apoi, cum spuneam si mai sus, siteul era chiar urat la propriu, iti dadea fiori. Mai au putin de lucrat la favicon care a ramas acelasi. Printre noile facilitati de laudat sunt abilitatea de a posta commenturi, multitudinea de feeduri rss, imbunatatirea motorului de cautare intern, posibilitatea setarilor pentru privacy si nu in cele din urma posibilitatea de sharing in retelele sociale.

Ca statistica, http://packetstormsecurity.org/ are in baza de date in acest moment:

  • peste 38.000 de avertismente de securitate
  • peste 20.000 de exploituri
  • peste 5.000 instrumente
  • peste 2.000 rapoarte
  • istoric al vulenrabilitatilor incepand din 1998