Un partid din Rusia se ofera sa gazduiasca site-ul NASA

Potrivit unei publicatii rusesti, Partidul Piratilor din Rusia a oferit hosting pe serverele sale pentru site-ul organizatiei NASA, pe perioada inchiderii guvernului SUA.

Datorita inchiderii guvernului, site-ul nasa.gov este in prezent inaccesibil, afisand doar un mesaj prin care isi cere scuze pentru neplacerile create. Potrivit Space News, doar 549 din cei 18.000 de angajati ai NASA nu au fost bagati in concediu fara plata, iar unii contractori pot sa-si continue colaborarea cu Agentia Spatiala, atata timp cat nu isi desfasoara activitatea intr-o institutie federala de stat. Dintre toate agentiile guvernamentale afectate de inchiderea guvernului american, NASA are cei mai multi angajati care au fost bagati in concediu fara plata.

Fondat in iulie 2009, Partidul Piratilor din Rusia este o miscare politica la nivel local, dar care nu a fost in masura sa se inregistreze ca partid politic oficial in Rusia, tocmai din cauza denumirii sale. La inceputul acestui an, Partidul Piratilor si-a lansat propriul serviciu de web hosting pentru a gazdui site-urile interzise de legile de cenzura din Rusia.

Chiar daca oferta Partidului Piratilor din Rusia de a gazdui site-ul NASA a fost cat se poate de serioasa, un site al guvernului american (.gov) nu poate fi gazduit intr-o alta tara decat SUA.