Uptime garantat in web hosting – ce inseamna?

Daca ati cautat sa achizitionati hosting pentru websiteul Dumneavoastra in mod sigur ati intalnit termenul de Uptime Garantat. Aceasta garantie este o asigurare sau o promisiune pe care o face firma respectiva de hosting ca este capabila sa mentina websiteurile clientilor online tot timpul.

Cele mai multe firme de hosting promit peste 99% uptime insa exista si unele care se lauda cu uptime de 100%. Intr-un articol anterior am explicat ce inseamna uptime insa acum sa vedem ce inseamna uptime garantat si de ce este el important.

Contrar parerii populare, un uptime garantat de 99.9 % nu inseamna ca siteul Dvs va fi online 99.9% din timp, cu toate ca acest lucru ar fi ideal. In general un uptime garantat de 99.9% inseamna altceva si anume ca firma respectiva de hosting va face tot posibilul sa furnizeze acel nivel de stabilitate insa daca nu reuseste asta atunci va poate compensa pentru downtime in diverse feluri. In cele mai multe cazuri uptimeul garantat este o tehnica de marketing.

Compensarea poate veni sub forma de hosting gratuit pentru o anumita perioada, de exemplu pentru un downtime de o zi puteti primi o luna de hosting gratuit. Alte companii de hosting ofera un discount la calculul facturii pentru perioada in care a fost downtime, de exemplu daca uptime garantat a fost de 99% iar in realitate s-a inregistrat doar 90%, atunci veti primi un discount de 9% la factura.

Uptimeul de obicei este calculat lunar sau anual asa ca singurul uptime pe care trebuie sa il luati in calcul este cel de peste 99% atunci cand cautati sa achizitionati un pachet de hosting.