Poti posta de la distanta pe site-ul web si blog cu un XML-RPC

Daca utilizati o platforma de blog hosting, cum ar fi WordPress, atunci stiti deja ca cea mai comuna metoda de a posta pe un blog este de a accesa pagina de backend a acestuia, logandu-va direct din browserul dvs. Apoi puteti sa scrieti sau sa copiati continutul postului, sa selectati categoriile, sa adaugati tag-uri, si in cele din urma sa publicati postarea; toate acestea fiind facute din cadrul unui browser web.

Cu toate acestea, exista si o metoda alternativa care nu implica un browser. Folosind tehnologia XML-RPC implementata in API-urile multor platforme de blogging, aveti posibilitatea sa publicati de la distanta pe blogul dvs., utilizand software desktop, aplicatii mobile, sau orice alt tip de program. Acest lucru va ofera avantajul de a folosi software-ul pe care il preferati. In plus, aveti posibilitatea sa salvati draft-urile direct pe computerul sau dispozitivul mobil. Dar partea cea mai frumoasa este ca aveti posibilitatea sa administrati mai multe bloguri prin intermediul unei singure interfete.

Desi are multe avantaje, XML-RPC poate reprezenta si un risc de securitate, doar pentru simplul fapt ca permite o conexiune de la distanta, oferind astfel atacatorilor o posibilitate de a va exploata blogul. Dar, avand o securitate bine pusa la punct si o parola puternica, acest lucru nu ar trebui sa fie o problema. Un alt potential dezavantaj este ca depindeti de producatorul de software pentru ca acesta sa mentina compatibilitatea cu platforma de blogging utilizata de dvs. In caz contrar, postarile dvs. ar putea aparea malformate.

XML-RPC este un instrument excelent pentru a posta de la distanta pe blogul dvs., mai ales daca sunteti toata ziua pe drumuri si trebuie sa utilizati telefonul mobil sau tableta. Pentru mai multe informatii despre aceasta tehnologie si modul in care este utilizata, consultati aceasta documentatie.