Vanzarile de servere dedicate cresc din nou in Europa

7-30Potrivit Gartner, vanzarile de servere dedicate si profitul acestei industrii au crescut in Europa, dar si in Orientul Mijlociu si Africa, pentru prima data din 2011. Aceasta tendinta probabil ca va continua si in a doua jumatate a anului.

Vanzarile de servere din aceste regiuni au crescut cu 0,8% in al doilea trimestru al anului 2014, prima crestere dupa aproape 3 ani consecutivi de declin, a declarat firma de cercetare Gartner. De asemenea, si profiturile au crescut, dupa o scadere in cele 10 trimestre anterioare, ajungand la peste 3 miliarde de dolari, o crestere de aproximativ 4% de la an la an.

Aceste rezultate pozitive indica sfarsitul crizei de pe piata serverelor, astfel incat producatorii de servere ar trebui sa se concentreze pe sustinerea cresterii vanzarilor, a spus Gartner.

In general, veniturile din vanzarile serverelor x86 au fost foarte mari in aceste regiuni (in crestere cu 13%), probabil si datorita faptului ca Google si Facebook fac achizitii uriase de astfel de servere pentru a-si construi masivele infrastructuri de datacentere.

HP ramane in continuare lider pe piata, urmat de IBM si Dell.

La megahost.ro gasiti unele dintre cele mai ieftine servere dedicate de pe piata.