Venitul pe piata serverelor a scazut cu 4,4% in al patrulea trimestru al lui 2013

Chiar daca numarul comenzilor de servere dedicate a crescut, veniturile acestei industrii au scazut in al patrulea trimestru al anului trecut, deoarece cererea pentru sisteme high-end a ramas scazuta, potrivit firmei de cercetare IDC.

In aceasta perioada, venitul pe piata serverelor a scazut cu 4,4%, ajungand la 14,2 miliarde de dolari. Acest lucru a marcat al patrulea trimestru consecutiv de declin pe piata serverelor, de la an la an.

Desi numarul comenzilor de servere a crescut cu 8,2%, la 2,5 milioane de unitati, trebuie mentionat ca aceasta crestere a venit din partea sistemelor x86 low-end, pe cand cele middle si high-end au inregistrat scaderi drastice in venituri.

Cu toate acestea, cererea de servere dedicate ar putea creste in primul trimestru al acestui an, deoarece este de asteptat sa inceapa un ciclu de reimprospatare, a declarat IDC. Pentru a putea prospera, producatorii vor trebui sa se focuseze pe sisteme orientate spre deservirea serviciilor mobile, cum ar fi retele sociale si cloud computing, a adaugat IDC.

Sursa