Vom avea un nou panou de control pentru web hosting?

Pentru a putea deveni realitate, Neon, un proiect lansat de catre dezvoltatorii din industria de hosting, spera sa adune cel putin 10.000 de dolari drintr-o campanie de strangere de fonduri lansata recent pe Kickstarter.com.

Neon va avea la baza Debian OS, o versiune a sistemului de operare Linux.

Creatorii acestuia intentioneaza sa lanseze 2 versiuni: Community Support Edition si Pro Edition. Prima va include caracteristici cum ar fi un manager de fisiere, MySQL si PHP, DNS, backup si administrare e-mail, in timp ce a doua versiune va include caracteristici prioritare si tichete de suport. Alte caracteristici ale versiuii Pro Edition vor include un modul WHMCS, impreuna cu suport dedicat pentru reselleri.

“Dezvoltarea unui sistem amplu necesita mult timp si efort, dar suntem pregatiti sa continuam dezvoltarea proiectului si avem experienta si profesionalismul pentru a-l finaliza”, comenteaza dezvoltatorii proiectului Neon pe pagina de pe kickstarter.com

In functie de cat de multe fonduri se strang, dezvoltatorii planuiesc sa adauge caracteristici suplimentare. In cazul in care se strang pana la 15.000 de dolari, Neon va beneficia si de compatibilitate cu Apache si Lighthttpd. In cazul in care se strang intre 20.000 si 40.000 de dolari, acest lucru ar putea permite dezvoltatorilor sa adauge suport pentru backup-uri remote automate, clonare de fisiere si compatibilitate cu REHL, CentOS, Fedora si Ubuntu.