Web hosting ieftin la calitatea unuia scump

In zilele noastre, trebuie sa admitem ca serviciile de hosting web reprezinta o piata adresata cumparatorului. Chiar daca aveti un buget limitat si cautati hosting ieftin, sa zicem undeva sub 15 RON / luna, exista mai multi furnizori care ofera astfel de servicii decat v-ati putea imagina. Totusi, este indicat sa fiti atent la furnizorul pe care-l alegeti. Ieftin nu garanteaza intotdeauna servicii de calitate.

Oferta fiind diversificata, trebuie sa faceti un compromis intre calitate si pret. Trebuie doar sa gasiti acel furnizor care ofera servicii de calitate la un pret cat mai convenabil.

Esential este sa alegeti un furnizor care ofera asistenta tehnica de calitate. Din pacate, domeniul IT are o reputatie destul de slaba la capitolul calitatii suportului tehnic. Ca sa va asigurati ca suportul tehnic oferit este de calitate, puteti incepe prin a trimite un email catre furnizorul ale carui servicii doriti sa le utilizati. Lansati o intrebare de genul: “Site-ul meu utilizeaza PostgreSQL si este necesara ultima versiune. In caz ca pe servere nu ruleaza aceasta versiune, este posibil o actualizare a PostgreSQL?”. Mai mult ca sigur veti primi un raspuns la aceasta intrebare. Concentrati-va nu doar pe raspunsul in sine ci si pe cat de sincer suna acest raspuns.

Un site superb, realizat in flash sa zicem, al funizorului de servicii de hosting web, nu inseamna neaparat ca cei de acolo sunt experti. A arata bine nu inseamna neaparat a fi functional.

Verificati de asemenea de cand exista pe piata acel furnizor si de cat timp ofera serviciile pe care le doriti. Incercati sa alegeti un furnizor care are macar cativa ani de experienta si nu unul care doar ce-a aparut pe piata. Vechimea si experienta pot fi esentiale in alegerea dvs.

Verificati cu atentie caracteristicile oferite pentru pachetul pentru care optati, limitarile acestuia si daca exista sau nu costuri ascunse. De asemenea, este indicat ca furnizorul sa va ofere un panou de administrare al contului de hosting, usor de folosit si suficient de complex (cPanel, Plesk) si o buna protectie improtriva spam-ului.

Este relativ usor de gasit un pachet de hosting web atractiv la preturi foate bune insa trebuie sa va asigurati ca ceea ce ati gasit este nu doar ieftin ci si bun!