Windows 10 la sfarsitul lui Iulie

windows_10_free_upgrade_notification_screenshotLansarea Windows 10 este la mai putin de o luna distanta, iar Microsoft ofera utilizatorilor cateva ponturi cu privire la modul in care va fuctiona upgrade-ul.

Pe scurt, membrii programului Windows Insider vor avea prioritate atunci cand Windows 10 va fi lansat pe 29 iulie, in timp ce toti ceilalti vor trebui sa astepte “la coada” in urmatoarele zile. Cu alte cuvinte, daca nu v-ati facut inca “rezervare” pentru upgrade-ul gratuit de la Windows 7 sau Windows 8.1 la Windows 10, acum ar fi momentul sa o faceti. Microsoft a inceput sa dea drumul la rezervari inca de acum o luna, prin intermediul unui mesaj de tip pop-up afisat in centrul de notificari Windows.

Microsoft reamintenste ca toti utilizatorii care detin o copie licentiata de Windows 7 sau Windows 8.1 au la dispozitie un an de zile (incepand cu data de 29 iulie) pentru a face upgrade gratuit la Windows 10. Dupa aceea, pretul de vanzare va fi de 119 dolari.

Si retailerii vor primi Windows 10 pentru a-l putea oferi ca upgrade gratuit celor care cumpara ultimele PC-uri ramase cu Windows 8.1 (computerele care sunt compatibile cu Windows 10 vor avea lipit un autocolant care va informa cumparatorii despre posibilitatea de a face upgrade-ul).

Pentru firme, Windows 10 Pro va fi lansat tot pe 29 iulie alaturi de versiunea pentru end-useri, in timp ce programul de licentiere in masa pentru clientii enterprise si din domeniul educational va demara la 1 august.

Sursa foto