Industria de hosting anunta disponibilitatea sistemului Windows 10

SONY DSCCand vine vorba de piratarea sistemului de operare Windows, Microsoft este dispus sa ierte si sa uite.

Microsoft intentioneaza sa combata piraterea Windows din China oferind Windows 10 ca upgrade gratuit incepand din aceasta vara, chiar si pentru cei care detin versiuni piratate ale sistemului de operare.

“Vom oferi Windows 10 ca upgrade gratuit pentru toate PC-urile care ruleaza o versiune de Windows genuine sau non-genuine”, a declarat Terry Myerson, director al filialei Windows din cadrul Microsoft.

Acest lucru a creat initial o oarecare confuzie daca oferta se va extinde si in alte tari, dar Microsoft a confirmat ca oricine detine un “dispozitiv calificat” va fi eligibil pentru acest upgrade.

“Noi credem ca in timp clientii nostri vor constientiza valoarea unui sistem de operare Windows licentiat si dorim sa-i ajutam sa treaca cat mai usor la o versiune cu licenta”, a declarat compania.

Sistemul de operare Windows este piratat la scara larga in China, iar multi utilizatori inca ruleaza Windows XP, fapt care a determinat Microsoft sa-si extinda suportul de securitate. Myerson a declarat ca Microsoft este dispus sa ierte pirateria, pentru a putea oferi suport celor cateva sute de milioane de utilizatori de Windows din China.

Interesant este faptul ca Microsoft intentioneaza sa ofere Windows 10 ca upgrade gratuit si in alte parti ale lumii. Compania deja are in plan oferirea de upgrade-uri gratuite pentru utilizatorii de Windows 7 si Windows 8, in primul an dupa lansarea Windows 10.

Ideea companiei este sa creeze un ecosistem Windows mai unificat, cu un singur magazin de aplicatii si servicii cloud moderne cum ar fi Cortana si OneDrive. Extinderea ofertei de upgrade catre versiunile piratate va oferi lui Microsoft o baza mult mai mare de utilizatori pentru aceste servicii. Un upgrade la scara larga ar insemna ca utilizatorii vor beneficia si de puternica tehnologie DirectX 12 din Windows 10, care va simplifica munca dezvoltatorilor de software.

Sursa