Windows 8 – zvonuri interesante

microsoft windowsCu toate ca Microsoft nu a facut niciun anunt inca, exista deja zvonuri despre data de lansare a viitorului sistem de operare Windows 8. Carcotasii spun ca Windows 8 final va fi lansat in 2012  cu variante beta ce vor aparea in 2011, insa nimeni de la Microsoft nu a declarat nimic oficial.

Alte presupuse facilitati pe care le va include Windows 8:

– va avea un “App Store” asemanator celui de la Apple, este posibil sa se numeasca Windows Store: nu veti mai merge la magazin sa luati programe pe CD sau DVD ci le veti achizitiona online din Windows Store sau de pe magazine online dezvoltate de parteneri (de exemplu “HP Store for Windows”)

– va avea “Facial Recognition”: un software ce va poate permite sa va logati in sistem pe baza recunoasterii faciale. Practic se pot elimina parolele, acestea fiind inlocuite de recunoasterea faciala: veti putea accesa emailul, serviciile bancare sau retelele sociale doar uitandu-va la o camera video.
Faster bootup

– timp de pornire foarte scurt: se stie deja ca sistemele de operare Microsoft Windows nu sunt pe primele locuri la acest aspect. MacOS si Linux au timp de bootare mult mai scurti. Se zvoneste ca noul Windows 8 apela la pornirea “Instant On”, fapt ce va duce la scurtarea timpului de bootare cat si la performante mai mari pentru modul sleep.
– compatibilitate pentru 128-bit:  Windows 8 ar putea fi primul sistem de operare cu astfel de capabilitati si s-ar putea ca supportul pentru 32-bit sa fie oprit definitiv pe acest OS.