WordPress sub atac DDOS

Siteul dezvoltatorului platformei WordPress, popularul sistem de bloguri a fost tinta unui atac masiv de tip DDoS in cursul zilei de ieri, cauzand downtime pentru mii de bloguri.

Atacul a presupus bombardarea serverelor WordPress cu cateva zeci de milioane de pachete de date pe secunda iar aceasta cadenta sustinuta a durat circa doua ore. Utilizatorii insa reclama ca websiteul se accesa foarte greu de cateva zile. Atacul a fost distribuit catre toate cele 3 datacentere ale WordPress din SUA (Chicago, Dallas si San Antonio), masura imediata luata de cei de la WordPress fiind sa treaca toate blogurile in modul read-only pana au rezolvat problema.

Oficiali ai WordPress au declarat ca este cel mai mare atac de acest tip vazut vreodata iar marimea acestuia indica faptul ca a fost lansat de un botnet de calibru mare.

WordPress este cea mai mare platforma de blogging din lume si ofera web hosting pentru 18 milioane de bloguri pe serverele proprii iar versiunea 3.0 a acestei platforme a fost descarcata de peste 30 de milioane de ori.

Din declaratiile celor de la WordPress reiese ca acest atac poate fi unul motivat politic si poate reizbucni oricand insa in colaborare cu providerii de banda se lucreaza la minimizarea efectelor unui astfel de atac pe viitor.