Yahoo protejeaza intimitatea utilizatorilor pentru a nu fi accesate serverele de hosting

In ultima vreme, agentiile guvernamentale americane au emis rapoarte din care reiese ca acceseaza in secret serverele de hosting ale companiilor tech. In acest sens, Yahoo a promis ca va face eforturi considerabile pentru utilizatorii sai, criptand toate informatiile care trec prin datacenterele sale.

“Yahoo nu a oferit niciodata acces agentiei NSA sau oricarei alte agentii guvernamentale la datacenterele sale a declarat CEO-ul Yahoo, Marissa Mayer.

Potrivit blogului oficial Yahoo, compania va cripta toate informatiile care vor trece prin datacenterele sale si va oferi utilizatorilor posibilitatea sa cripteze datele care circula catre si dinspre datacenterele Yahoo.

Yahoo promite sa implementeze aceste servicii pana la sfarsitul primului trimestru al anului 2014. De asemenea, utilizatorii vor vedea protocolul https atunci cand vor accesa Yahoo Mail, ca parte a unui efort de a securiza si mai mult informatiile transmise. Acest lucru ar trebui sa fie facut pana la inceputul lunii ianuarie 2014.

Aceasta declaratie vine la cateva zile dupa ce Google a lansat un raport care arata o crestere a cererii de date venite din partea guvernului american. Alte companii cum ar fi Facebook si Apple au facut eforturi similare pentru a proteja informatiile personale ale utilizatorilor lor.