Ce este un hosting sau găzduire web?

Gazduire web sau web hosting, de la megahostCe este un host sau găzduirea web? Este serviciul cu ajutorul căruia site-ul tău și fișierele care îl alcătuiesc sunt stocate pe un server. Serviciul de găzduire web face ca site-ul să fie accesibil tuturor utilizatorilor de Internet. Site-ul este compus din fișiere care sunt plasate pe server în o anumită mapă. Găzduire web sau web hosting este închirierea spațiului pe serverul companie, pe o anumită perioadă de timp. Serverul este conectat la internet cu o bandă largă de trafic.

Hostingul poate fi comparat cu o galerie. Într-o galerie se găsesc obiecte de artă, pe când într-un hosting – site-urile. Pentru a putea vedea exponatele din galerie, trebuie să știi adresa și programul de lucru. Așa cum site-ul funcționează 24/7, unicul lucru pe care trebuie să-l știi este numele de domeniu.

Înainte să alegi un tarif de hosting, este binevenit să știi care sunt tipurile de servicii hosting în România. Odată ce vei avea o imagine clară despre ofertele existente, vei avea un punct de pornire pentru luare unei decizii.

  • Shared hosting. Acest tip de găzduire presupune utilizarea resurselor unui server în comun cu alți clienți. Este o opțiune populară în rândul persoanelor fizice și al întreprinderilor mici. De ce? Datorită prețului accesibil. Spațiul serverului este împărțit cu sute de alte site-uri web, prin urmare și costul pentru acesta este împărțit. Totuși, e cazul să iei în considerare că din moment ce „conviețuiești„ cu alți utilizatori, ești supus și unor riscuri. De exemplu, un site cu trafic ridicat poate consuma un număr mare de resurse, astfel afectând negativ viteza altor clienți. Pentru a evita acest lucru, trebuie să alegi un furnizor de găzduire de încredere care nu va încărca site-uri web mai mult decât poate gestiona un singur server, precum este MegaHost.

 

  • Virtual Private Server. Un VPS hosting spre deosebire de găzduirea partajată îți oferă mai mult control asupra serverului și un nivel înalt de stabilitate. În esență, modul de gestionarea a unui Virtual Private Server nu se deosebește de cel a unui server dedicat, întrucât proprietarul poate adapta procese, instala diverse software-uri, aplicații, face modificări în setările serverului etc. Lucrul dat se datorează faptului că spațiul unui server fizic este împărțit în câteva medii separate și izolate. Astfel, utilizatorii unei singure resurse nu se vor „deranja” între ei, în procesul de funcționare. Trebuie să menționăm că prețurile pentru un astfel de hosting lunar sunt mai ridicate, însă beneficiile obținute merită. 

 

  • Servere dedicate. Această opțiune de găzduire web permite închirierea unui întreg server cu toate resursele sale, așa ca viteza de transfer a datelor, spațiul de stocare și memoria operativă. De asemenea, tipul dat de hosting este cel mai flexibil și adaptabil în fața nevoilor tale, deoarece ai control deplin asupra software-ului și sistemelor de securitate. Totuși, spre deosebire de celelalte tipuri de găzduire, serverul dedicat va avea nevoie de administrare (un angajat calificat responsabil de gestionare), de aceea opțiunea dată este perfectă în cazul corporatiilor care păstrează un cantități impunătoare de informații și date, magazinelor online cu un volum mare de produse, portalurilor de știri accesate de milioane de vizitatori ș.a.

 

MegaHost oferă hosting ieftin și sigur, cu o activitate de peste 15 ani, reușește să pună la dispoziția clienților cele mai diverse și sigure servicii de găzduire: servere dedicate, VPS servere, hosting Web SSD și înregistrare de domeniu.