Pentru fanii adevărați a jocurilor video, adevărată soluție este un server propriu pentru jocuri

Dacă ești pasionat de jocuri multiplayer online, probabil știi cum funcționează procesul de conectare a mai multor jucători la o singură sesiune. Metoda răspândită, prin care participanții se conectează la un singur calculator, este destul de riscantă, întrucât poți pierde în cel mai important moment, din cauza unor probleme tehnice. Prin urmare, o soluție optimă sunt serverele de găzduire web dedicate care vor funcționa stabil și sigur. Vrei să afli de ce? Îți explicăm noi în următoarele rânduri.

Ce este un server dedicat pentru gaming?

Un server dedicat de jocuri video este un computer care găzduiește un joc video pentru un client. Acest tip de server permite o conexiune fiabilă, stabilă și rapidă pentru gaming-ul online. 

Serverele dedicate de joc oferă mai multă viteză procesare, memorie și capacitate de stocare decât în cazul altor soluții de găzduire web. Indiferent de ce jocul rulat, serverul are întotdeauna suficiente resurse pentru a garanta funcționarea fluidă a acestuia.

Un server dedicat este ideal pentru toate jocurile online populare care solicită multe resurse, inclusiv:

  • pubG
  • FORTNITE.
  • DOTA 2.
  • Counter Strike Offensive global
  • Ark.
  • Uciderea podelei.
  • Arma.
  • Chemarea la datorie
  • World of Warcraft
  • Minecraft

Un server dedicat este o opțiune populară în rândul companiilor care doresc să creeze un mediu online stabil pentru jucătorii lor. Cu toate acestea, orice persoană pasionată, de asemenea, poate configura un server de jocuri pentru a crea un spațiu virtual privat. Prin urmare, în același scop se potrivesc și serviciile MegaHost. Închiriind un server cu doar 69.9 Euro/lunar, vei avea suficiente resurse pentru a crea o găzduire de jocuri eficientă și stabilă.

De ce serverele dedicate sunt cea mai bună opțiune pentru jocuri?

Fiecare joc online multiplayer are o gazdă și clienți, unde prima reprezintă un server care transmite date tuturor participanților și păstrează jocul sincronizat, iar cei din urmă sunt jucătorii care nu au responsabilități de administrare.

În majoritatea meciurilor online, gazda este fie jucătorul care a dat start jocului, fie cel care are calculatorul cu cea mai mică latență de procesare. Pe lângă faptul că acesta folosește computerul sau consola pentru a rula versiunea locală a jocului, dispozitivul lui păstrează întregul joc în sincronizare pentru toți clienții. Printre aceste date gestionate se numără: locația fiecărui jucător, activitatea participanților, interacțiunile, datele fizice ale personajelor etc. Dacă jucătorul gazdă are un computer slab sau o conexiune rea la Internet, jocul va avea lag-uri și bug-uri.

În cazul unui hosting dedicat, gazda nu este un jucător. Toți participanții se conectează la o mașinărie cu putere mult mai mare decât un PC sau o consolă medie. Deci, experiența jucătorilor va fi una stabilă și supusă unui minim de riscuri. În plus, administratorul serverului este liber să:

  • Configureze serverul pentru a asigura un gameplay fluid (poate alege sistemul de operare, instala scripturi personalizate, configura instrumente, optimiza setările jocului etc.)
  • Controleze câți jucători se pot alătura sesiunii.
  • Personalizeze regulile jocului (număr de runde, hărți, arme permise, reguli de echipament, condiții de câștig etc.)
  • Găzduirea dedicată elimină, de asemenea, avantajul gazdei față de alți jucători, provocat de latența procesorului. Lipsa unui avantaj nedrept face ca serverele dedicate să fie ideale pentru jocurile competitive.

Cum alegi un server dedicat pentru gaming?

Odată ce ai înțeles cât de mult te poate ajuta un server dedicat, e nevoie să știi care sunt criteriile de selecție a acestuia. Cu siguranță, vei găsi sute de oferte pe Internet, dar iată criteriile după care le poți evalua:

  • Vezi care este valoare ping. Ping-ul este timpul de conectare la server și de primire a răspunsului din partea acestuia. Cu cât valoarea acestuia este mai mic, cu atât este mai mică latența, iar jocul va funcționa fluid și nu va încetini.
  • Analizează puterea de hardware-ului. Jocurile video, în primul rând, solicită procesorul și memorie RAM a serverului. Cu toate că fiecare joc are specificul său și diferiți parametri minimi solicitați, este bine să te asiguri că alegi un server care îi va satisface în majoritatea cazurilor..
    • Comoditatea panoului de administrare. Așa cum nu ești un specialist hosting, este bine ca panoul de control trebuie să fie simplu și intuitiv. În cazul găzduirii dedicate, administratorul este liber să instaleze independent orice panou dorit. La MegaHost poți utiliza Virtuozzo gratuit sau poți opta pentru cPanel, contra cost, dar care este optimizată pentru o utilizare comodă.
    • Asigură-te că ai parte de asistență tehnică 24/7. Având în vedere scopul utilizări serviciilor de hosting, suportul tehnic va fi necesar seara, în mare parte. Nu ai vrea să intervină o problemă într-un moment decisiv și nimeni să nu te ajute în rezolvarea ei. Pentru test, poți scrie o cerere noaptea, când obișnuiești să joci, și vei vedea cât de repede ai un răspuns.
  • Încearcă, apoi plătește. Este bine să existe o perioadă de probă, în care vei verifica dacă serverul face față solicitărilor tale. De exemplu, MegaHost oferă o perioadă de test, timp de 30 de zile. În cazul care serviciile nu te avantajează, primești banii înapoi.

Cel mai important lucru în jocurile video este experiența. Cu cât aceasta este mai fluidă și stabilă, cu atât satisfacția participanților este mai mare. Prin urmare, este vital să alegi soluții avantajoase și performante, precum un server dedicat, dacă vrei să poți savura din plin gameplay-ul unui joc, alături de prietenii tăi.