Avantajele unei gazduiri web cu un sistem CMS

sistemul crm si gazduirea web, megahost romanina Te-ai gândit vreodată să creezi propriul proiect online? Dacă da sau deja ai unul, cu siguranță știi despre sistemele CMS (Content Management System). Acestea sunt soluția perfectă pentru a începe o afacere proprie pe Internet, însă fără un hosting potrivit este practic imposibil să pui totul în funcțiune. Care este acesta? Îți explicăm noi, pe cât se poate de simplu.

Ce este un Content Management System? 

CMS (Content Management System) este un sistem preinstalat, configurat și gata pentru gestionarea conținutului de pe o resursă, care reprezintă în sine un set scripturi și șabloane cu funcționalitate largă pentru construcția site-urilor web. Cu alte cuvinte, CMS este o platformă cu o interfață accesibilă și ușor de înțeles, care, la fel ca în cazul unui constructor, conține funcții de bază necesare pentru crearea și gestionarea comodă a unui site. Acest lucru este facilitat, inclusiv, de un număr suficient de mare de teme și pluginuri necesare pentru satisfacerea nevoilor legate de aspectul și funcționalitatea proiectului.

Ținând cont de avantajele sistemelor de gestionare a conținutului, astăzi, aproximativ 60% dintre proiectele online sunt bazate pe acestea. Printre cele mai cunoscute platforme de CMS se numără: WordPress, OpenCart, Prestashop, Magento, Drulpa ș.a.

Ce este găzduirea CMS?

CMS hosting este un serviciu de găzduire web optimizat pentru a asigura performanțe înalte de funcționare a site-urilor create pe platformele de Content Management. Funcțiile suplimentare, care vin cu acest tip de serviciu pot fi cele mai diverse, în funcție de furnizorul și tariful selectat. În linii generale, sunt prezente instrumente care asigură instalarea rapidă a platformei de CMS sau actualizarea automată a nucleului, adică a sistemului ce stă la baza platformei.

Un astfel de hosting va avea o asistență tehnică care cunoaște mai bine aspectele tehnice ale platformelor de gestionare a conținutului, spre deosebire de un simplu administrator de hosting. Totuși, menționăm că nu este obligatoriu să ai o găzduire destinată anume acestor platforme, site-ul va funcționa perfect cu aproape orice alt tip, întrucât cerințele CMS-urilor sunt minime. Astfel, chiar și tariful minim al MegaHost, de doar 2.99 Euro, este suficient, deoarece include 5 GB stocare SSD, trafic necontorizat, 2 domenii găzduite, subdomenii nelimitate și capacitate de prelucrare a 200 de mailuri pe oră. De asemenea, ai acces la asistență tehnică 24/24, cu personal calificat și Backup Profesional Zilnic JetBackup, prestat de specialişti în domeniu.

Care sunt avantajele unui CMS Hosting?

Cu siguranță, un astfel de serviciu nu ar exista, dacă nu ar avea și unele beneficii pentru clienți. Câteva dintre acestea le-am menționat, dar totuși vom completa lista cu altele:

  • Viteză rapidă de încărcare. Performanțele site-ului au un impact major asupra experienței pe care o oferi utilizatorilor și asupra poziției site-ului în motoarele de căutare. Utilizând o găzduire CMS, vei îmbunătăți semnificativ viteza de încărcare a paginilor.
    • Un mediu bine optimizat. Datorită CMS vei avea partea de un mediu care a fost complet optimizat pentru nevoile site-ul tău. În plus, vei avea acces la o echipă de profesioniști în domeniu, disponibili să înlăture orice problemă rapid.
  • Nivel ridicat de securitate. Mediul online este unul plin de surprize neplăcute și supus riscului unor atacuri, care pot duce la pierderea datelor tale și informațiilor personale despre clienți. Așa cum CMS-urile sunt cel mai frecvent supuse acestor pericole, o găzduire potrivită poate proteja împotriva piratărilor specifice pentru o platformă sau alta. Pe când în cazul unui plan de hosting simplu, toate protocoale de securitate sunt gândite împotriva atacurilor mai ample.
  • Actualizare rapidă și comodă. Pe lângă faptul că poți creea propriul site foarte rapid, toate temele, aplicațiile și plugin-urile se vor actualiza automat. Astfel, mereu vei putea îmbunătăți nivelul de securitate și stabilitatea de funcționare a site-ului.

Dacă ai o idee de proiect online, nu ezita să încerci platformele CMS, deoarece totul va deveni mult mai simplu de realizat și fără cheltuieli suplimentare. Totuși, nu uita despre nivelul de siguranță și securitate, pe care îl poate asigura doar un serviciu hosting potrivit.