Ce cunoaștem despre iPhone 12

iphone review megahostRecent compania Apple a făcut cea de-a doua prezentare din această toamnă, în care a prezentat, în sfârșit, ultimul model de iPhone. Deși, cunoaștem că există în patru variante – 12, 12 mini, 12 pro și 12 pro max – pentru cei care nu au văzut evenimentul de lansare, acest lucru nu spune prea multe. Compania de hosting din România MegaHost a adunat cele mai interesante detalii despre acestea, pe care trebuie să le cunoști dacă te gândești să-ți cumperi și tu unul.

iPhone 12 – revenirea designului iPhone 5s

De șase ani – de la iPhone 6 – toate telefoanele Apple au margini rotunjite. În 2020, acest lucru a fost modificat – acum iPhone-urile au carcasa mai pătrățică, similare cu cea a iPhone 5. De asemenea, a fost schimbată și gama de culori disponibilă: nuanțele de verde deschis și albastru au fost adăugate la cele existente de alb, negru și roșu. Corpul în sine a devenit mai subțire cu aproape un milimetru. În plus, toate telefoanele noi acceptă standardul 5G.

Display-ul și grafica

Apple a actualizat display-ul telefonului. Acesta se numește Super Retina XDR – un ecran OLED pe care iPhone 11 nu îl avea, ceea ce face negrul mai adânc, iar culorile mai contrastante și luminozitatea mai puternică. Dar, din anumite perspective, noul ecran nu este chiar atât de perfect. De exemplu, acesta nu are o rată de reîmprospătare de 120 hertz, ceea ce ar fi făcut animațiile mai fluide. Atât afișajul, cât și carcasa sunt protejate de sticlă ceramică, despre care Apple susține că este de patru ori mai rezistentă decât protecția din sticlă din generația anterioară.

Desigur, telefoanele au un nou cip grafic – A14 Bionic. Acesta este cu 15% mai rapid decât precedentul, cel mai vizibil avantaj fiind în procesarea grafică și învățarea automată – cu 50% și, cu până la 80%, respectiv. O astfel de actualizare, în special, permite utilizarea jocurilor solicitante pe telefoanele iPhone 12.

Viteza și optimizarea nu este importantă doar pentru jocurile video, dar și pentru o bună funcționare a site-urilor. Prin urmare, e vital să alegi un furnizor de hosting care îți poate asigura această nevoie. MegaHost pune la dispoziția ta mai multe opțiuni de găzduire web, la prețurile cele mai mici din țară. Alege acum pachetul de virtual hosting, VPS sau servere dedicate, iar dacă nu rămâi complet mulțumit peste 30 de zile, îți returnăm banii.

Camera și video

După cum cunoaștem, când vine vorba despre fotografii și video, telefoanele Apple sunt greu de întrecut. Modelele din acest an nu sunt excepție, deoarece vin cu noi îmbunătățiri destul de semnificative. Pentru început, au o diafragmă mai mare. Pentru obiectivul principal, aceasta s-a mărit de la  f/1.6 până la f/1.8. Lucru care presupune mai multă lumină și fotografii la lumină slabă mai luminoase și detaliate.

Funcția Smart HDR3, un nou algoritm de calcul al fotografiei, despre care Apple spune că ajută la efectuarea pozelor în condiții mai dificile. Drept exemplu, aceștia au arătat o imagine efectuată împotriva soarelui, în care acesta nu a transformat o parte din fotografie într-o pată albă. Totodată, un alt algoritm este cel pentru regimul de noapte, care funcționează deja și pe camera frontală. Deci, vei putea face un selfie calitativ pe timp de noapte. La fel și Deep Fusion, prezentat încă anul trecut, care permite evidențierea pattern-urilor complexe, precum țesătura unui pulover, este disponibil pe toate camerele dispozitivului.

MagSafe – vechiul conector deja poate fi utilizat și pe iPhone

Pe partea din spate a carcasei, tuturor iPhone-urilor noi, a apărut o suprafață magnetică, al cărei nume citează marca celebrelor încărcătoare pentru MacBook. Acum poți atașa un încărcător de telefon sau o mică husă pentru carduri bancare de noul tău MagSafe.

Site-ul web Apple vinde husele MagSafe într-o categorie separată – este posibil ca cele obișnuite să nu funcționeze cu un astfel de conector. Chiar dacă, până în prezent, Apple și-a prezentat doar propriile accesorii, conectorul este deschis pentru dezvoltatorii terți, așa că pot apărea noi gadgeturi în viitor. De exemplu, Belkin are încărcătoare duble pentru ceas și telefon, iar PopSockets are produse ce funcționează pe magnet.

Dacă îți era doar de modelele compacte, atunci există deja iPhone 12 mini

Tot ceea ce poate face marele iPhone 12, inclusiv conectarea la rețelele 5G, este disponibil, de asemenea, în versiunea mini – un telefon mic cu design de nouă generație, dar cu un ecran de 5,4 inch. Datorită faptului că nu are cadre superioare și inferioare, acesta va fi mai mic decât un iPhone de 4,7 inch.

Apple are deja un telefon mic și puternic – iPhone SE. Însă, noua versiune mini are trei mari avantaje: o cameră dublă, un ecran fără cadre și o baterie cu autonomie mai mare. Dacă iPhone SE ar putea fi numit o revalorificare a iPhone 6, atunci noul mini mai curând ar fi succesorul lui iPhone 5s.

iPhone 12 Pro și Pro Max – un telefon impunător pentru iubitorii de fotografii

Modelele Pro arată aproape identic cu linia principală. Diferențele de aspect sunt vizibile datorită cadrului de oțel lustruit, auriu sau albastru. De asemenea, telefoanele sunt uriașe, întrucât telefonul obișnuit are un ecran de 6,1 inch, pe când Pro Max de 6,7 inci.

Deosebirile majore dintre linia Pro și cea de bază, în mare parte, sunt legate doar la design și cameră. De câțiva ani încoace, linia Pro reprezintă, în mod constant, gadgeturi pentru fotografii mai avansați. Anul acesta, smartphone-ul vine cu un zoom optic de x2,5 la camera pentru portrete, spre deosebire de generația precedentă cu x2. O altă caracteristică exclusivă a 12 Pro Max este stabilizarea optică a imaginii mai avansată, în timpul filmării video, – senzorul se deplasează împreună cu obiectivul.

Totodată, la cele trei lentile a fost adăugat un lidar, care este un senzor ce scanează mediul datorită razelor reflectate de la suprafață. De exemplu, acesta se folosește în fotografie pentru a defini mai precis bordurile la estomparea fundalului, pentru focalizarea automată rapidă la amurg și pentru a reda detaliile pielii.

În plus, este posibilă efectuare pozelor în formatul Raw, utilizat de fotografii profesioniști. Aceste stochează o tonă de date împreună cu imaginea pentru prelucrare ulterioară. Telefoanele iPhone puteau să filmeze în acest format, dar acum Apple are propriul Raw – Apple ProRaw. Probabil că acesta va putea salva metadatele obținute folosind puterea de calcul a iPhone-ului. 

Deci, dacă vrei să deschizi un proiect fotografic online, vei putea efectua poze calitative chiar cu telefonul, oriunde și oricând. Însă, nu uita să alegi o găzduire web pe măsură de bună pentru site-ul tău, precum cea de la MegaHost.

De asemenea, trebuie să menționăm, că nu există o diferență mare, față de modelul precedent, la capitolul autonomia bateriei. iPhone 12 Pro permite redarea  videoclipuri timp de 17 ore, iar 12 Pro Max – 20 de ore.

Încărcătorul lipsește din cutie

Pentru a reduce impactul asupra mediului, Apple nu va mai include încărcător și căști în cutia de la iPhone. Acum, kitul va include doar iPhone-ul în sine și un fir cu un USB-C și Lightning (nu cu un USB mare ca înainte). Acesta nu se aplică doar cazul noului iPhone 12, pentru modelele vechi, la fel, va fi minimalizat conținutul cutiei. 

Din fericire, pachetele MegaHost nu se micșorează în conținut. Dacă ai nevoie de servicii de hosting cu performanță înaltă și suficiente resurse, la un preț avantajos, nu ezita să ne contactezi.

Cum suntem deja obișnuiți, Apple mereu vin cu decizii tehnologice noi, pe care nu le așteptăm și care stârnesc multe discuții printre oameni. Însă, dacă vrei să-ți schimbi vechiul telefon și să rămâi mulțumit de produsul cumpărat, atunci iPhone 12 este o bună alegere, deoarece oferă performanță înaltă, tot necesarul pentru sarcinile zilnice și chiar mai mult de atât.